Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση και κινηματογραφικό ρυθμό, για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη ζωή μας όταν παραβιάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν την ύπαρξή μας. Ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα η ζωή του Νίκου Ιωνά γίνεται αφόρητα συναρπαστική. Αίφνης ο τριαντάρης υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας μπορεί να προλέγει την ακριβή ημερομηνία θανάτου […]
Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση και κινηματογραφικό ρυθμό, για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη ζωή μας όταν παραβιάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν την ύπαρξή μας.
Ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα η ζωή του Νίκου Ιωνά γίνεται αφόρητα συναρπαστική. Αίφνης ο τριαντάρης υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας μπορεί να προλέγει την ακριβή ημερομηνία θανάτου κάθε ανθρώπου κοιτώντας τον στα μάτια.
Από το απόλυτως εξωφρενικό χάρισμά του για μερικούς γίνεται πολύ επωφελές, αλλά για τον ίδιο αποδεικνύεται κατάρα: η προσωπική του ζωή διαλύεται, οι άνθρωποι των φοβούνται, τα μίντια των ξεφωνίζουν -και το χειρότερο, κάποιοι αποφασίζουν πως τους είναι απαραίτητος.
Ο Ιωνάς θα κάνει αναγκαστικό τουρισμό μέσα στη σκοτεινή κοιλιά του Κήτους του: Ελλάδα, Σκόπια, Ιταλία -όπου θα αφηγηθεί τις περιπέτειές του στη δημοσιογραφική κάμερα, απομονωμένος και κρυμμέος σε μια βίλα στην Ασίζη.
Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση και κινηματογραφικό ρυθμό, για το θρίλερ που εκτυλίσσεται στη ζωή μας όταν παραβιάζουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν την ύπαρξή μας.
Παρουσίαση του συγγραφέα
Ο Παύλος Μεθενίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι δημοσιογράφος -έχει συνεργαστεί με περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιογράφος, ελεύθερος ρεπόρτερ, κινηματογραφικός συντάκτης, ερευνητής, σεναριογράφος και σταυρολεξοποιός. Πριν αποφασίσει να βιοποριστεί ως γραφιάς, εργάστηκε σε ναυτιλιακό πρακτορείο, βιβλιοδετείο, σουλβατζίδικο, εκδοτικό οίκο, κατάστημα ενδυμάτων, συνεργείο καθαρισμού, εταιρεία κούριερ και τράπεζα. Μετά θυμήθηκε πως έγραφε καλές εκθέσεις στο δημοτικό. Είναι παντρεμένος με την Ευάννα Βενάρδου και έχει έναν γιό, ο οποίος τον διδάσκει πώς να είναι πατέρας.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας