2

Το καλύτερο δώρο για τα 108 χρόνια ζωής του συλλόγου έκανε ο Φαν ντερ Φάαρτ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολλανδός σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε τη νίκη στη «βασίλισσα» με 3-2 επί της Σεβίλης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» που… πήρε φωτιά καθώς η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Primera Division. Οι Καταλανοί άφησαν βαθμούς στην Αλμερία, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 με την ομώνυμη ομάδα.

Οσο και αν προσπάθησε ο Λιονέλ Μέσι, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη βαθμολογική απώλεια της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός πέτυχε και τα δύο γκολ των καταλανών, που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και λίγο έλειψε να φύγουν χωρίς βαθμό από το «Εστάδιο ντελ Μεδιτερανέο».

Στην 5η θέση σκαρφάλωσε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που επικράτησε με 3-1 της Τενερίφης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλη 3-2

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τη Σεβίλη, καθώς πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, πέρασαν μπροστά στο σκορ. Στο 10ο λεπτό, ο Καπέλ έκανε τη σέντρα για τον Νεγκρέδο και ο Τσάβι Αλόνσο, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στην εστία του Κασίγιας, κάνοντας το 1-0 υπέρ των ανδαλουσιανών.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 24 ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή του Πάλοπ και άφησε για τον Κακά, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.

Η πίεση των Μαδριλένων συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά ο Πάλοπ βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και είπε όχι στις προσπάθειες των αντιπάλων του, όπως στο 35 μπλόκαρε πλασέ του Ρονάλντο και ένα λεπτό αργότερα έκανε το ίδιο στο σουτ του Ιγκουαΐν.

Και στην επανάληψη, η Σεβίλη ξεκίνησε καλά και στο 52 ο Ντραγκουντίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα γκέλαρε μπροστά στον Κασίγιας, που άργησε να αντιδράσει και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0.

Η συνέχεια, όμως, ανήκει αποκλειστικά στη Ρεάλ, που πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο, μέσα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε και τρία δοκάρια. Στο 60 ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων και μετά την πάσα του Ιγκουαΐν και έγραψε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκούτι έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-2, όταν το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και ο Πάλοπ έδιωξε στη συνέχεια σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, όμως, ο Σέρχιο Ράμος στάθηκε πιο τυχερός και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, σκοράροντας απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Οι μαδριλένοι συνέχισαν στον ίδιο έντονο ρυθμό, και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ, όταν ο Ιγκουαΐν σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι, στο 69ο λεπτό και στο 73ο.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό, ο Φαν ντερ Φάαρτ είχε διαφορετική γνώμη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον γκολκίπερ της Σεβίλης, έπειτα από φάση διαρκείας μπροστά από την εστία και έγραψε το 3-2, χαρίζοντας τη νίκη στη Ρεάλ και στέλνοντάς την στην κορυφή.

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Τενερίφη 3-1

Χωρίς πολλές φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με τις μοναδικές καλές στιγμές να είναι το γκολ της κάθε ομάδας. Στο 17ο λεπτό, ο Χουανλού άνοιξε το σκορ για την Τενερίφη, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν για πολύ το προβάδισμά τους και στο 33 ο Ροντρίγκεζ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη, η Τενερίφη ήταν αυτή που δημιουργούσε τις φάσεις, αλλά η Ντεπορτίβο εκείνη που έβρισκε δίχτυα. Στο 55ο λεπτό, ο Γκουαρδάδο με ένα δυνατό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Ο Κολότο με μακρινό πλασέ στο 67’ νίκησε τον Αραγονέσες και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αλμερία – Μπαρτσελόνα 2-2

Από πολύ νωρίς άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι. Στο 12ο λεπτό, η Αλμερία κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπερναρντέλο το εκτέλεσε και ο Κίσμα έπιασε την κεφαλιά μπροστά στον Πουγιόλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Χουάν Μανουέλ Λίλο, καθώς οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν στην αντεπίθεση. Οι καταλανοί πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τους έλειπε η τελική ευκαιρία, ενώ παράλληλα ο Ντιέγκο Αλβες βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και είπε όχι όποτε χρειάστηκε.

Στο 27ο λεπτό ο Γκουαρντιόλα διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Μέσι από τον Αλβες και αποβλήθηκε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι, ακόμα και χωρίς τις οδηγίες του προπονητή τους, συνέχισαν να πιέζουν και στο 42 ο Μέσι έδωσε τη λύση στην επιθετική τους δυστοκία, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Αλμερία πίεσε για να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Στο 57 ο Πουγιόλ αναδείχθηκε σε μοιραίο παίκτη για την Μπαρτσελόνα, καθώς στην προσπάθειά του να διώξει το πλασέ του Πιάτι έστειλε την μπάλα στην εστία του Βαλντές, κάνοντας… δώρο το δεύτερο γκολ στους γηπεδούχους.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιμπραΐμοβιτς δέχθηκε κόκκινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, όταν σε διαπληκτισμό που είχε με τον Σχισμ, τον ακούμπησε και ο παίκτης της Αλμερίας έπεσε κάτω, κερδίζοντας ουσιαστικά την αποβολή του σουηδού.

Παρόλο, όμως, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η πρωταθλήτρια Ισπανίας κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια, όταν στο 66 ο Μέσι από κοντά διαμόρφωσε το 2-2, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (25η αγωνιστική)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Τενερίφη 3-1 (33 Ροντρίγκεζ, 55 Γκουαρδάδο, 67 Κολότο – 17 Χουανλού)

Αλμερία – Μπαρτσελόνα 2-2 (12 Κίσμα, 57 αυτ. Πουγιόλ – 42, 66 Μέσι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλη 3-2 (60 Κ. Ρονάλντο, 64 Ράμος, 90+2 Φαν ντερ Φάαρτ – 10 αυτ. Αλόνσο, 52 Ντραγκουντίνοβιτς)

Την Κυριακή

18:00 Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ

18:00 Μαγιόρκα – Σπόρτινγκ Χιχόν

18:00 Μάλαγα – Χερέθ

18:00 Οσασούνα – Χετάφε

20:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ

22:00 Σαραγόσα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Και τη Δευτέρα

22:00 Βαλένθια – Ράσινγκ Σανταντέρ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 62 -25αγ.

Ρεάλ Μαδρίτης 62 -25 αγ.

Βαλένθια 46

Σεβίλη 43 -25 αγ.

Λα Κορούνια 41 -25αγ.

Μαγιόρκα 40

Αθλέτικ Μπιλμπάο 37

Βιγιαρεάλ 32

Χετάφε 32

Σπόρτινγκ Χιχόν 31

Ατλέτικο Μαδρίτης 30

Οσασούνα 30

Αλμερία 30 -25αγ.

Μάλαγα 27

Εσπανιόλ 27

Σανταντέρ 25

Σαραγόσα 24

Βαγιαδολίδ 20

Τενερίφη 20 -25αγ.

Χερέθ 12

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ