
Το ποδόσφαιρο έκλεισε οριστικά την πόρτα στην τεχνολογία
Κατά της χρησιμοποίησης τεχνολογικών συστημάτων τάχθηκε το συμβούλιο της διεθνούς επιτροπής κανονισμών του ποδοσφαίρου (IFAB) στη συνεδρίασή της το Σάββατο στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη. Η πρώτη πρόταση είχε να κάνει με την «έξυπνη μπάλα», η οποία έχει μέσα της ένα τσιπάκι και ειδοποιεί όταν περνά η μπάλα τη γραμμή και η δεύτερη με τα ριπλέι «Hawk-Eye» τα οποία χρησιμοποιούνται στο κρίκετ και στο τένις.
2
Κατά της χρησιμοποίησης τεχνολογικών συστημάτων τάχθηκε το συμβούλιο της διεθνούς επιτροπής κανονισμών του ποδοσφαίρου(IFAB) στη συνεδρίασή της το Σάββατο στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη.
Η πρώτη πρόταση είχε να κάνει με την «έξυπνη μπάλα», η οποία έχει μέσα της ένα τσιπάκι και ειδοποιεί όταν περνά η μπάλα τη γραμμή και η δεύτερη με τα ριπλέι «Hawk-Eye» τα οποία χρησιμοποιούνται στο κρίκετ και στο τένις.
«Η πόρτα έκλεισε. Η απόφαση είναι να μην χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία καθόλου» τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος προσέθεσε:
«Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους και να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του ανθρώπινου παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο».
Πάντως, η IFAB άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωση χρήσης ενός επιπλέον διαιτητή πίσω από κάθε τέρμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
