
«Σενεγάλη όπως Νιγηρία» λένε οι διεθνείς
Ο Στέλιος Μαλεζάς έκλεψε την παράσταση στην συγκέντρωση της εθνικής Ελλάδος εν όψει του φιλικού αγώνα κόντρα στην Σενεγάλη, την Τετάρτη (17:00), στον Βόλο για την προετοιμασία του Μουντιάλ 2010. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε περήφανος γι αυτό. «Σενεγάλη όπως Νιγηρία» εκτιμούν οι διεθνείς μας.
2
Ο Στέλιος Μαλεζάς έκλεψε την παράσταση στην συγκέντρωση της εθνικής Ελλάδος εν όψει του φιλικού αγώνα κόντρα στην Σενεγάλη, την Τετάρτη (17:00), στον Βόλο.
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε περήφανος γι αυτό, ενώ υποστήριξε ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν να πάρει το πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο και να πάει με την Εθνική στο Μουντιάλ!
«Είναι τιμή για έναν ποδοσφαιριστή η κλήση στην Εθνική, ειδικά όταν αυτή η ομάδα θα είναι στο Μουντιάλ. Δεν το περίμενα. Βέβαια, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου και ευελπιστώ ότι θα είμαι στις τελικές επιλογές του κ. Ρεχάγκελ» είπε αρχικά ο 25χρονος αμυντικός, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν είναι ιδανικό για τον ίδιο να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο απάντησε: «Αυτό θα ήταν το τέλειο. Να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και εγώ να πάω στο Μουντιάλ».
Μόρας: Φιλικό για συμπεράσματα
Δηλώσεις έκανε και ο αμυντικός της Μπολόνια, Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος αναφερόμενος στο ματς με την Σενεγάλη, σχολίασε: «Το φιλικό είναι χρήσιμο και σίγουρα θα βγουν συμπεράσματα, διότι η Σενεγάλη ταιριάζει στο στυλ της Νιγηρίας».
Φύσσας: Ομοιότητες με Νιγηρία η Σενεγάλη
Από την πλευρά του μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, δήλωσε: «Υπάρχει μια φουρνιά 35 παικτών και σιγά σιγά προετοιμάζουμε το έδαφος και για την επόμενη Εθνική, ενόψει της προκριματικής φάσης του EURO 2012. Διαλέξαμε τη Σενεγάλη, επειδή έχει ομοιότητες με την αντίπαλό μας στον όμιλο, Νιγηρία».
Χαριστέας: «Να δίνουμε το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση»
«Να αφήσουμε το στίγμα μας, γιατί πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα» είναι ο στόχος της Εθνικής μας σύμφωνα με τον Αγγελο Χαριστέα.
Ο σέντερ φορ της Νυρεμβέργης συνέχισε:
«Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά εκείνη την περίοδο. Στόχος είναι να δίνουμε το «παρών» σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
» Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Οι παλιότεροι προσπαθούμε να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά, να τους βάλουμε στο κλίμα και να μπουν στην οικογένεια της Εθνικής. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή.
Αναφερόμενος στο φιλικό με τη Σενεγάλη επισήμανε:
«Αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους, γιατί ο καθένας έχει στόχους με την ομάδα του και τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση.
» Το αγωνιστικό στιλ της Σενεγάλης μοιάζει με τη Νιγηρία, ενώ και στα άλλα δύο φιλικά που θα δώσουμε οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό να δούμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτές τις ομάδες».
Οι διεθνείς προπονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) στον Άγιο Κοσμά, ενώ το πρωί της Τρίτης, θα αναχωρήσουν για το Βόλο και θα προπονηθούν το απόγευμα (18:00) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου θα διεξαχθεί το φιλικό με τη Σενεγάλη. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει η προπόνηση της αφρικανικής ομάδας, η οποία έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή της γαλανόλευκης μετέχουν οι: Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
