Στο προαύλιο του σχολείου (ή σε κάποιον άλλον χώρο) στήνονται τραπέζια και προσφέρονται διάφορα εδέσματα. Στη διάρκεια της γιορτής γίνεται έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών χειροτεχνημάτων και εργαλείων. Παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα δίνουν παραστάσεις και στην εναρκτήρια ομιλία γίνεται αναφορά στην ιστορία της πατάτας, πώς έφτασε στο Σκλήθρο, πώς καλλιεργείται κ.λπ.

Η γιορτή της πιπεριάς (Αετός)
Το Σεπτέμβριο και για μία ημέρα, οι Πολιτιστικοί Φορείς του Αετού με τη συνδρομή του δήμου οργανώνουν τη γιορτή της πιπεριάς.
Στο προαύλιο του σχολείου (ή σε άλλον περιφραγμένο χώρο) στήνονται τραπέζια και προσφέρονται φαγητά μαγειρεμένα με διαφερετικές συνταγές, αλλά πάντα με πιπεριές.
Ιδού μία απλή συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό.

Συνταγή:Τηγανητές πιπεριές με σάλτσα
Παίρνουμε δύο κιλά στρογγυλές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) και τις ψήνουμε για λίγο στο φούρνο ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του νερού λάδι και, αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε για λίγο τις πιπεριές. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι ενάμισι ποτήρι νερού τριμμένη ντομάτα, ένα ματσάκι μαϊντανό και μερικές ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν πήξει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρεται με τυρί φέτα, ενώ συνδυάζεται και με τζατζίκι.

Πληροφορίες: Δήμος Αετού, τηλ. 23860 41440

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας