Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στους Αμπελόκηπους

Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στους Αμπελόκηπους

Ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για την κουκούλα  άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 44 ακροδεξιών που συνελήφθησαν το Σάββατο, σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στους Αμπελόκηπους.

2

Ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος για την κουκούλα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 44 ακροδεξιών που συνελήφθησαν το Σάββατο, σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στους Αμπελόκηπους.

Σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι 44 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και ως τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Ηομάδα των ακροδεξιών κινήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με απειλητικές διαθέσεις -κραδαίνοντας ξύλινα κοντάρια και εκτοξεύοντας ύβρεις- εναντίον κατοίκων και φορέων των Αμπελοκήπων που συμμετείχαν σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κανελλοπούλου στους Αμπελόκηπους (σταθμός μετρό Πανόρμου).

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή μεταξύ τους, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων από τους αρχικά συγκεντρωθέντες και ενός ατόμου από την ομάδα που προσέγγισε στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα επιτιθέμενα άτομα και μετά από επιχείρηση προχώρησαν στις συλλήψεις.

Οεκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Τα κυρίαρχα θέματα δεν λύνονται ούτε με κουκούλες, λοστούς ούτε με αργυρώνητες οργανώσεις. Οι ακραίες προκλήσεις των αυτοτιτλοφορούμενων αντιρατσιστών, αντιφασιστών, δε πρέπει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να τυγχάνουν ανάλογων ακραίων απαντήσεων».

» Προκαλώντας, προκαλούν δημοσιότητα για να συγκαλύψουν τις διάχυτες ουτοπίες που έχουν χρεωθεί» πρόσθεσε και καταδίκασε «κάθε είδους βία», λέγοντας ότι επαναφέρει το θέμα της κουκούλας, «πίσω από την οποία συγκαλύπτονται παντός είδους ασχήμιες, συνήθως, ακραίων εξωκοινοβουλευτικών ομάδων», όπως ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο