Στον Αντώνη Καφετζόπουλο το βραβείο ανδρικού ρόλου του Φεστιβάλ του Λοκάρνο
Με μία σημαντική διάκριση για τη χώρα μας και τον ελληνικό κινηματογράφο ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Αντώνης Καφετζόπουλος για την ερμηνεία του στην ταινία Ακαδημία Πλάτωνος.
43
Με μία σημαντική διάκριση για τη χώρα μας και τον ελληνικό κινηματογράφο ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 15 Αυγούστου, το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Αντώνης Καφετζόπουλος για την ερμηνεία του στην ταινία του Φίλιππου Τσίτου Ακαδημία Πλάτωνος.
Η ταινία απέσπασε και το βραβείο της Επιτροπής Νέων.
Το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ απέσπασε η ταινία She, A Chinese της Xiaolu Guo, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Ρώσο Αλεξέι Μιζγκίρεφ για την ταινία Buben.Baraban.
Με το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου βραβεύτηκε η Ολλανδή ηθοποιός Λότε Βέρμπεκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο αναγγέλλει «τριμερή» συνάντηση με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο


