Κρουαζιερόπλοιο με πέντε ασθενείς της νέας γρίπης κατέπλευσε στον Πειραιά
Σε καραντίνα βρίσκονται οι πέντε επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου RUBY PRINCESS, που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης. Σε επιφυλακή οι αρχές.
Σε καραντίνα βρίσκονται οι πέντε επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Ruby Princess, που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης.
Πρόκειται για τέσσερα μέλη του πληρώματος και ένα ταξιδιώτη. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες (περί τους 3.390 επιβάτες και οι 1.190 ναυτικούς) δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της γρίπης και τους επετράπη να αποβιβαστούν από το πλοίο.
Την αποβίβαση των επιβατών του Ruby Princess, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, επέτρεψε το κλιμάκιο των γιατρών της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, που νωρίς το πρωί ανέβηκαν στο πλοίο και προέβησαν στις απαραίτητες εξετάσεις των πέντε νοσούντων.
Παρών ήταν και ο αξιωματικός γιατρός του κρουαζιερόπλοιου, αλλά και ο πλοίαρχος, οι οποίοι και διαβεβαίωσαν εγγράφως ότι ουδείς άλλος επιβάτης, αλλά και μέλος πληρώματος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα του ιού της γρίπης τύπου Α.
To πλοίο επισκέφθηκε και ο αντινομάρχης Πειραιά Βασίλης Βαλσαμάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ελέγχθηκαν όλα τα αναγκαία ιατρικά πιστοποιητικά.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή και ενημέρωση με το υπουργείο Υγείας και πως η επικοινωνία «γίνεται μέσω ΜΜΕ». Κατήγγειλε, επίσης, ότι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας δεν υπάρχει θερμική κάμερα.
Τους ισχυρισμούς του κ. Μίχα απέρριψε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Π. Ευσταθίου.
Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από την Τουρκία, κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής στην Ακτή Ξαβερίου και βάσει του αρχικού σχεδιασμού αναμένεται να αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα για τη Βενετία.
Ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε από την Πέμπτη το κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά για τους επιβαίνοντες που νοσούν και οι αρχές βρίσκονταν σε επιφυλακή.
Να επισημανθεί ότι την πλήρη ευθύνη για την υγεία και των επιβατών αλλά και των ναυτικών του φέρει ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός ιατρός καθώς επίσης και η πλοιοκτήτρια εταιρία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας