Έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου για τη νέα γρίπη διαπιστώνει ο Γ.Παπανδρέου
Την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, εκφράζει ο Γ.Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά τη σύσταση ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής. Έλλειμμα ενημέρωσης καταλογίζει στον κ. Παπανδρέου η κυβέρνηση.
43
Την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ζητώντας τη σύσταση ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής.
Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «λόγωτης ταχείας εξάπλωσης, της μαζικής μορφής των κρουσμάτων» το πρόβλημα έχει μεταβληθεί σε ζήτημα «διαχείρισης, σχεδιασμού, συντονισμού συναρμόδιων φορέων, πληροφόρησης του κοινού, κινητοποίησης των μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας».
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέουυπογραμμίζει την έντονη ανησυχία «για την έλλειψη ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού», που -όπως λέει- «συμμερίζεται και ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας» και η οποία «επιτείνεται από το γεγονός ότι η έλλειψη πολιτικών για την ενίσχυση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια καθιστούν τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη απέναντι σε μία κρίση, όπως αυτή της νέας γρίπης».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει πως «χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο που να αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών, την κατάσταση και ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού».
Στο πλαίσιο αυτό, ζητά τη σύσταση και τη λειτουργία σε διαρκή βάση ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης και για το συντονισμό όλων των απαραίτητων κινήσεων και αποφάσεων.
«Ηδιαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δεν αφορούν μόνο το υπουργείο Υγείας. Αφορούν και αλλά υπουργεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εγκυμονούσες γυναίκες, μετανάστες, φυλακισμένοι, καθώς και κρίσιμων πληθυσμών για τη λειτουργία της οικονομίας και του κράτους, όπως σε υπηρεσίες ενέργειας, σε μεγάλες επιχειρήσεις, σε ξενοδοχεία, στρατιώτες, κλπ» επισημαίνει.
Καταλήγοντας, ο Γ.Παπανδρέου τονίζει πως «το ΠΑΣΟΚ, σοβαρά και τεκμηριωμένα, θα παρακολουθεί το ζήτημα της νέας γρίπης προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας» και ότι«τα μέλη και τα στελέχη μας θα είναι διαθέσιμα για να συμβάλλουν με κάθε τρόπο σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της νέας γρίπης στη χώρα μας».
Κυβέρνηση: Μία ακόμα γκάφα
Για έλλειμμα ενημέρωσης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την ενημέρωση που λαμβάνει ο κ. Παπανδρέου από τους συνεργάτες του.
«Διαφεύγει της προσοχής και ενημέρωσης του κ. Παπανδρέου, γιατί εκεί προφανώς τον παραπληροφορούν ότι υπάρχουν τρία Σχέδια Αντιμετώπισης της Γρίπης.
» Τα σχέδια υπάρχουν, επικαιροποιούνται, προσαρμόζονται, αναπτύσσονται και εφαρμόζονται την δεδομένη στιγμή» πρόσθεσε και ζήτησε από τονΓ.Παπανδρέου «να κάνει τον κόπο να ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι -λόγω των πολλαπλών τους ρόλων και εδώ και στο εξωτερικό-δεν είναι απολύτως ενήμεροι, να τον ενημερώσουν πλήρως για να μην κάνει τέτοιες γκάφες.
»Γιατί, αν δε είναι γκάφα αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου, είναι πρόθεση. Και αυτό θα ήταν ακόμη πιο δυσάρεστο να προσπαθεί να δημιουργήσει με πρόσθεση πανικό στους Έλληνες πολίτες για ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο και έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα» κατέληξε.
Απάντηση Γ.Παπακωνσταντίνου
«Προσπερνώ την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην επιστολή αυτή, αντίδραση η οποία δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Αντώναρου.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η γραπτή απάντηση του πρωθυπουργού θα είναι σε άλλο τόνο.
Για το θέμα της γρίπης, αφού επικαλέστηκε δήλωση τουΔ.Αβραμόπουλου για την κατάσταση στη χώρα, σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Διαχείρισης, που είναι το αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο για τα στατιστικά στοιχεία εξάπλωσης, λέει ότι η Ελλάδα έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη.
«Δεν το γνώριζε αυτό ο κύριοςυπουργός ή σκοπίμως παραπλανά τους πολίτες» αναρωτήθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442