Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με βραβεία στις αποσκευές, η επιστροφή από τις Κάννες!

Με βραβεία στις αποσκευές, η επιστροφή από τις Κάννες!

Η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με αποκορύφωμα τα δύο βραβεία που απέσπασε, κατά την τελετή απονομής βραβείων: «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Ο Γιώργος Λάνθιμος παρέλαβε το Α’ βραβείο, από τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής καθώς […]

Η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με αποκορύφωμα τα δύο βραβεία που απέσπασε, κατά την τελετή απονομής βραβείων: «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Ο Γιώργος Λάνθιμος παρέλαβε το Α’ βραβείο, από τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής καθώς και το βραβείο: «Prix De La Jeunesse» της επιτροπής νέων.
Ένα βραβείο που απονέμει 7μελής επιτροπή νέων, από 18 έως 25 ετών, σε σκηνοθέτες με πρώτες ή δεύτερες ταινίες στο ενεργητικό τους, από το επίσημο διαγωνιστικό και από το «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ, στο πρόγραμμα «Ορίζοντες», ενώ την εκπροσωπεί διεθνώς η MK2, μία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες διανομής.

Η υπόθεση της ταινίας:
Ο Κυνόδοντας αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού και των τριών παιδιών τους, που ζουν σε μια απομονωμένη βίλα, χωρίς πρόσβαση στον πραγματικό» κόσμο.
Ο μόνος που μπορεί να διασχίζει την εξώπορτα, είναι ο πατέρας, που δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο, ενώ τα παιδιά έχουν αναπτύξει μια παράδοξη θεώρηση των πραγμάτων κι έχουν αδρανήσει σ’ έναν εναλλακτικό κόσμο ο οποίος αποτελείται από την οικογένειά τους και μόνο και τον οποίο κατασκεύασαν οι γονείς τους για λογαριασμό τους.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει εσαεί, κι έρχεται η στιγμή που ένα συμβάν θα οδηγήσει στην ανατροπή σχέσεων και αντιλήψεων.

Συντελεστές:
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Φωτογραφία: Θύμιος Μπακατάκης
Σκηνικά/ κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου
Παραγωγός: Γιώργος Τσούργιαννης
Παραγωγή: Boo Productions
Συμπαραγωγοί: ΕΚΚ, Γιώργος Λάνθιμος, Horsefly Productions

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο