Διήμερο αντιπολεμικών συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διήμερο συλλαλητηρίων ξεκίνησε από την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στις 7 το απόγευμα, αντιπολεμικά συλλαλητήρια και το Σάββατο σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.
43
Διήμερο συλλαλητηρίων ξεκίνησε από την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών ενάντια στο ΝΑΤΟ.
Σε δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα και ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι ασυμβίβαστα με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.
Συλλαλητήρια το Σάββατο
«Απαγορευμένη περιοχή» για τους οδηγούς θα είναι το κέντρο της πόλης και το Σάββατο λόγω αντιπολεμικών και αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων.
Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει στις 13.00 και στις 15.00 συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Ομονοίας, αντίστοιχα, και στη συνέχεια πορείες προς τη Βουλή, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.
Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία διοργανώνεται στις 11 το πρωί του Σαββάτου και στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Η πορεία θα ξεκινήσει από το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Γ Σώμα Στρατού το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Στρατού και θα καταλήξει στο λιμάνι της πόλης.
Τις ημέρες και ώρες των συγκεντρώσεων η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους οδηγούς να επιλέγουν άλλες διαδρομές για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.
Αλλαγές θα γίνουν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442