Η Google χάνει τα πρωτεία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος
Η εταιρεία NetApp της Σίλικον Βάλει εκθρόνισε τη Google από την πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Fortune με τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Για την πτώση ίσως φταίει η ακύρωση της εκδομής για σκι...
36
Ηεταιρεία NetApp της Σίλικον Βάλει εκθρόνισε τη Google από την πρώτη θέση τηςλίστας του περιοδικού Fortune με τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.
Στο Τοπ 100 για το 2009 που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 2 Φεβρουαρίου, η Google έχει κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η μεσιτική εταιρεία Edward Jones, με έδρα το Σεντ Λιούις, και στη δεύτερη η συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting στη Βοστόνη.
Η Google, διάσημη για τις γενναιόδωρες παροχές προς τους εργαζόμενούς της, παρέμενε στην πρώτη θέση από το 2007, όταν εκθρόνισε την εταιρεία βιοτεχνολογίας Genentech.
Η πτώση της μεγάλης μηχανής αναζήτησης ίσως συνδέεται με τις πρόσφατες απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων και τις περικοπές παροχών όπως τα δωρεάν απογευματικά σνακ και η ετήσια εκδρομή για σκι, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η εταιρεία συνεχίζει πάντως να δέχεται κάθε χρόνο 770.000 αιτήσεις εργασίας,
H NetApp Inc. (πρώην Network Appliance), ιδρύθηκε το 1992 στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια και ειδικεύεται στα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων.
Κερδίζει την πρώτη θέση χάρη στο «προσγειωμένο μάνατζμεντ» και τη «θρυλική κουλτούρα ισότητας» που τη χαρακτηρίζει. Η NetApp μεταξύ άλλων αποζημιώνει χρηματικά την εθελοντική εργασία, προσφέρει επίδομα για την υιοθεσία παιδιών και καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για συγγενείς των υπαλλήλων της που πάσχουν από αυτισμό.
Αλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ο κολοσσός του δικτυακού εξοπλισμού Cisco στην 6η θέση και ο γίγαντας του λογισμικού επεξεργασίας εικόνας Adobe στην 11η.
Τη λίστα συντάσσει για λογαριασμό του Fortune το «Ινστιτούτο Θαυμάσιου Εργασιακού Περιβάλλοντος» (Great Place to Work Institute), με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο εξέτασε στοιχεία 81.000 εργαζομένων σε 353 αμερικανικές εταιρείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Δύναμη ασφαλείας 7.500 ανδρών διαφόρων χωρών συγκροτούν οι ΗΠΑ για να υποταχθούν οι συμμορίες
- Συρία: Πλήξαμε «πάνω από 70 στόχους» με «αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό», λένε οι ΗΠΑ
- Βολιβία: Διαδηλώσεις εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα από τη νέα δεξιά κυβέρνηση
- Σουδάν: Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ζητά ο Ρούμπιο – «Αυτό που γίνεται εκεί πέρα είναι φρικτό»
- Συρία: Επιχείρηση «εκδίκησης» των ΗΠΑ κατά του ISIS – Στόχος η «εξάλειψη μαχητών και υποδομών»
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Γιατί επιστρέφει η τοξικότητα…


