Κακό στη φυσική κατάσταση των παιδιών κάνει η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής
Νέα Υόρκη: Αυστραλιανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που βλέπουν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση καθημερινά ή κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να έχουν λιγότερη σωματική αντοχή κατά τη διάρκεια τεστ κοπώσεως.
Νέα Υόρκη: Αυστραλιανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που βλέπουν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση καθημερινά ή κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να έχουν λιγότερη σωματική αντοχή κατά τη διάρκεια τεστ κοπώσεως.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Preventive Medicine, η Δρ Λουίζ Χαρντ και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και ειδικότερα το Κέντρο Παχυσαρκίας της Νέας Νότιας Ουαλίας έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 2.750 μαθητές 11-15 ετών από σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τα παιδιά ερωτήθηκαν για διάφορες καθιστικές δραστηριότητες όπως του χρόνου ανάγνωσης, χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, της τηλεόραση και του διαβάσματος.
Γενικά, οι μαθητές που κάθονταν μπροστά στην τηλεόραση ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα είχαν κακές επιδόσεις στο τεστ σωματικών αντοχών. Δεν προέκυψε ξεκάθαρη επίδραση μόνο για μεγαλύτερα σε ηλικία αγόρια.
Αυτή η παρατήρηση, μπορεί να αντανακλά το στάδιο ωρίμανσης των αγοριών. Στην ηλικία των 15 ετών, μπορεί να έχουν επαρκή μυική μάζα ώστε η επιπλέον ώρα που ξοδεύουν σε καθιστικές δραστηριότητες να μην επηρεάζει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, όπως των κοριτσιών και των μικρότερων αγοριών.
Ωστόσο, το συμπέρασμα παραμένει ίδιο, η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κλέβουν τον χρόνο του παιδιού από σωματικές δραστηριότητες.
Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να βάζουν ξεκάθαρους κανόνες για την χρήση της τηλεόραση και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να μην επιτρέπουν την ύπαρξη τηλεόρασης στο παιδικό δωμάτιο ή ακόμη και να προβλέπουν μέρες χωρίς καθόλου επαφή του παιδιού με την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
health.in.gr
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442