Αμερικανικά ελικόπτερα υποστηρίζει ότι απώθησε το Πακιστάν
Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι πακιστανικές δυνάμεις πυροβόλησαν στον αέρα, όταν δύο αμερικανικά ελικόπτερα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα πυρά ανάγκασαν τα ελικόπτερα να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν.
91
Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι πακιστανικές δυνάμεις πυροβόλησαν στον αέρα, όταν δύο αμερικανικά ελικόπτερα, τα οποία πετούσαν στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν προερχόμενα από το Αφγανιστάν.
Τα ελικόπτερα πέρασαν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν και πέταξαν πάνω από την περιοχή Γκούλαμ Καν. Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο BBC ότι Πακιστανοί στρατιώτες πυροβόλησαν κατά των ελικοπτέρων.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα πυρά ανάγκασαν τα ελικόπτερα να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν, χωρίς να απαντήσουν στα πυρά.
Αξιωματούχος υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν δύο πτήσεις πάνω από το Πακιστάν.
Ωστόσο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για παραβίαση του εναέριου χώρου του Πακιστάν από ελικόπτερα των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν γνώση του περιστατικού.
Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ένταση μετά από αμερικανικές διασυνοριακές επιχειρήσεις στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Μετά από μία τέτοια χερσαία επιχείρηση στις 3 Σεπτεμβρίου, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εντολή να πυροβολεί εναντίον Αμερικανών στρατιωτών εάν πραγματοποιήσουν νέες επιχειρήσεις.
Το περιστατικό έλαβε χώρα εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια στη χώρα, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Ισλαμαμπάντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά
- Μια συναυλία «ζέσταμα» για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε στo Φ Hill Sessions
- Το φάντασμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Νάρβα» – Η Ρωσία αλλάζει πίστα στον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη
- O πρωθυπουργός «πετάει χαρταετό» και προσβάλλει την κοινωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442