Νέο αυστηρό μήνυμα από την κυβέρνηση προς τους «γαλάζιους» αντάρτες
Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα γίνει όμηρος των λεγόμενων γαλάζιων ανταρτών και «θα πάμε σε εκλογές», ήρθε η σειρά του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου να υπενθυμίσει ότι οι κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Δημοκρατία «είναι καλά γνωστοί».
28
Μετά την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα γίνει όμηρος των λεγόμενων γαλάζιων ανταρτών και «θα πάμε σε εκλογές», ήρθε η σειρά του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου να υπενθυμίσει ότι «οι κανόνες, βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία μας, είναι καλά γνωστοί».
Την απάντηση αυτή επικαλέστηκε ο κ. Αντώναρος στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι θα συμβεί εάν κάποιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος καταψηφίσει νομοσχέδιο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ.κ. Πέτρου Τατούλη και Γιάννη Μανώλη.
Σε ό,τι αφορά δε τα σενάρια ανασχηματισμού και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Γ.Αλογοσκούφης από τη Ντόρα Μπακογιάννη στο υπουργείο Οικονομίας, τον Ιανουάριο, είπε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με αποτελεσματικότητα.
«Δεν βλέπω για ποιο λόγο αναφέρεστε σε διάφορα μελλοντικά σενάρια σε χρόνους μακρινούς, που ασφαλώς θα έρθουν. Τίποτα δεν επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σημείωσε ωστόσο ότι «ο λαός μάς ψήφισε μέχρι το 2011».
«Ούτε βλέπω εκλογές, ούτε θέλω εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος στον ραδιοσταθμό City. «Είναι πάγια η άποψή μου, ότι πρέπει αυτή η ιστορία της παρατεταμένης εκλογολογίας, μετά από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, κάποια στιγμή να τερματιστεί», πρόσθεσε.
Στο φόντο των σεναρίων αυτών βρίσκονται και τα ευρήματα της νέα δημοσκόπησης που έδειξε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και αύξηση της δυσαρέσκειας των πολιτών προς την κυβερνητική πολιτική.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ Σε όλες τις ενδείξεις, σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης εξακολουθεί να υπερτερεί η ΝΔ παρά τη δύσκολη συγκυρία που περνάμε», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης. «Πρόκειται για μια συγκυρία που κατά την άποψη μου είναι προσωρινή», πρόσθεσε.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά προβάδισμα της ΝΔ και συντριπτικό προβάδισμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όποτε γίνουν εκλογές, ο ελληνικός λαός, μετά από ώριμη σκέψη, θα καταλήξει πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον Κώστα Καραμανλή. Θεωρώ ότι και η επόμενη τετραετία -και γι’ αυτήν αγωνίζομαι- θα είναι του Καραμανλή», σχολίασε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442