103

Ισπανοί επιστήμονες δημιούργησανμια «ηλεκτρονική γλώσσα» για τη γρήγορη δοκιμασία και αναγνώριση της ηλικίας και της ποικιλίας του κρασιού, όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Βασιλική Ένωση Χημικών.

Τομηχάνημα, όπως περιγράφεται από την επιθεώρηση χημικών «The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού, όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα.

Η «γλώσσα» μπορεί να «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει νέους τύπους κρασιού.

Ηανακάλυψη αυτή αναμένεται να παρακάμψει το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας, που είναι χρονοβόρο, και να προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής για να χρησιμοποιηθεί και στην ανίχνευση της νοθείας του κρασιού.

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό