Βρέθηκε στη Βραζιλία η μία από τις δύο κλεμμένες γκραβούρες του Πάμπλο Πικάσο
Στον εντοπισμό της μίας από τις δύο γκραβούρες του Πάμπλο Πικάσο, που εκλάπησαν τον Ιούνιο από την Πινακοθήκη του Σάο Πάολο, οδήγησε η σύλληψη ενός άνδρα στη Βραζιλία. Πρόκειται για το έργο «Ο ζωγράφος και το μοντέλο» (1963).
43
Στον εντοπισμό της μίας από τις δύο γκραβούρες του Πάμπλο Πικάσο, που εκλάπησαν τον Ιούνιο από την Πινακοθήκη του Σάο Πάολο, οδήγησε η σύλληψη ενός άνδρα στη Βραζιλία. Πρόκειται για το έργο «Ο ζωγράφος και το μοντέλο» (1963).
Σύμφωνα με το BBC, η γκραβούρα βρέθηκε στη σοφίτα ενός σπιτιού, τυλιγμένη σε πλαστική σακούλα και σε άριστη κατάσταση.
Εκτός από το συγκεκριμένο έργο, οι ληστές είχαν αρπάξει από την Πινακοθήκη άλλη μία γκραβούρα του διάσημου ζωγράφου («Μινώταυρος, πότης και γυναίκες», 1933), την γκραβούρα «Ζευγάρι» του Βραζιλιάνου ζωγράφου Λάσαρ Σεγκάλ (1891-1957) και τον πίνακα «Γυναίκες σε παράθυρο» του Βραζιλιάνου Εμιλιάνο Ντι Καβαλκάντι (1897-1976).
Και τα τρία έργα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 600.000 δολάρια, παραμένουν άφαντα.
Ο 30χρονος, που οδήγησε στην ανακάλυψη της γκραβούρας, είχε συλληφθεί επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι μαζί με άλλους δύο άνδρες σχεδίαζαν να κλέψουν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και να ληστέψουν τράπεζες.
«Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως» δήλωσε στο Associated Press ο επιθεωρητής Σέζαρ Κάρλος Ντίας, σημειώνοντας πως το έργο του Πικάσο αναφέρθηκε σε μία ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Άρης έγινε 112 ετών: Η κοινή ανάρτηση από ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη (pics)
- Πώς ο Έπσταϊν προσπαθούσε να «σβήσει» το παρελθόν του online
- Κουτσούμπας για την 25η Μαρτίου: Οι επαναστάσεις κινούν την ιστορία προς τα εμπρός
- Ο Ολυμπιακός ευχήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη (pic)
- Δείτε live τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
- Drone πλήττει σταθμό ενέργειας στην Εσθονία – Έρευνα για παραβίαση εναέριου χώρου από την Ρωσία



