Υψηλές τιμές για έργα των Φρόιντ, Κουνς και Μπέικον σε δημοπρασία
Σε υψηλές τιμές πουλήθηκαν τρία έργα σύγχρονων καλλιτεχνών σε δημοπρασία του οίκου Christies. Τα έργα των Τζεφ Κουνς, Λούσιαν Φρόιντ και Φράνσις Μπέικον αποτελούσαν την κορωνίδα της δημοπρασίας.
91
Σε υψηλές τιμές πουλήθηκαν τρία έργα σύγχρονων καλλιτεχνών σε δημοπρασία του οίκου Christies. Τα έργα των Τζεφ Κουνς, Λούσιαν Φρόιντ και Φράνσις Μπέικον αποτελούσαν την κορωνίδα της δημοπρασίας.
Το γλυπτό «Λουλούδι από μπαλόνια (ματζέντα)» του Aμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς πουλήθηκε έναντι 16,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Christies στο Λονδίνο, τιμή που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει επιτύχει έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη σε δημοπρασία.
Το έργο, ύψους 2,75 μ., που έχει φιλοτεχνηθεί σε επιχρωμιωμένο ατσάλι κι αναπαριστά ένα λουλούδι από αυτά που φτιάχνονται με επιμήκη μπαλόνια.
Στην ίδια δημοπρασία, το έργο του Λουσιάν Φρόιντ «Γυμνό πορτραίτο για μία αντανάκλαση» αγοράσθηκε έναντι 14,85 εκατ. ευρώ κι έγινε το δεύτερο ακριβώτερο έργο του καλλιτέχνη που πωλήθηκε σε δημοπρασία.
Το έργο «Τρία αυτοπροσωπογραφίες», ένα σπάνιο τρίπτυχο του που ο Φράνσις Μπέικον φιλοτέχνησε στο Παρίσι το 1975 κι ουδέποτε είχε παρουσιασθεί στο κοινό, αγοράσθηκε για 21,76 εκατ. ευρώ, πολύ πάνω από την εκτιμώμενη τιμή.
Τα τρία αυτά έργα αποτελούσαν την κορωνίδα της δημοπρασίας έργων συγχρόνων ζωγράφων του οίκου δημοπρασιών, στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκε επίσης η μεγαλύτερη τιμή πώλησης έργου ισπανού εν ζωή καλλιτέχνη.
Πρόκειται για το έργο «Μαδρίτη (άποψη από τους Λευκούς Πύργους)» του Αντόνιο Λόπεθ, το οποίο πουλήθηκε έναντι 1,74 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σεισμός στο Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί – Καταστράφηκαν πολλά σπίτια
- Ειρηνικός: Ο Πέτρο δείχνει πού μπορεί να βρίσκονται επιζήσαντες από τα πλήγματα των ΗΠΑ
- Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαμντάνι κατήργησε εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του
- Γάζα: Πολύ ανήσυχος ο Γκουτέρες για την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την πρόσβαση σε δεκάδες ΜΚΟ
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κανόνες τέλος. Ζήτω το κέρδος!



