Αφιερωμένη στο ελεύθερο λογισμικό η «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική»
Η άδεια δημόσιας χρήσης ελεύθερου λογισμικού που η ΕΕ καθιέρωσε την περασμένη χρονιά, η EUPL (European Union Public Licence), φωτίζεται από τις μελέτες που συνθέτουν το ειδικό αφιέρωμα της τριμηνιαίας επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική».
37
Η άδεια δημόσιας χρήσης ελεύθερου λογισμικού που η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε την περασμένη χρονιά, η EUPL (European Union Public Licence), φωτίζεται από τις μελέτες που συνθέτουν το ειδικό αφιέρωμα της τριμηνιαίας επιθεώρησης «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική».
Το αντικείμενο των μελετών εστιάζεται κατά βάση στα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανακινεί η άδεια δημόσιας χρήσης για την ΕΕ και, από την άποψη αυτή, διευκολύνεται η πολιτική ερμηνεία και ανάγνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καθιερώσει την άδεια .
Αυτή η πολιτική ερμηνεία και ανάγνωση έχει να κάνει με την άδεια δημόσιας χρήσης ως μια ακόμη εκδήλωση της ανάγκης, την οποία αφουγκράζεται ο πιο αυθεντικός εκφραστής της υπερεθνικής πολιτικής βούλησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα κείμενα του αφιερώματος υπογράφουν οι καθηγητές Π.Στάγκος, Δ. Καλλινίκου, M.Vivant και οι νομικοί Κ. Κόϊκας και Μ.Μαρκέλου.
Στο ίδιο τεύχος φιλοξενείται και πλούσιος φάκελος με θέμα τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και διατυπώνονται δημόσια απόψεις για την κρίση της Δημοκρατίας ή της Πολιτικής καθώς και σε ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Onirama: Διαλύθηκε το συγκρότημα μετά από το 25 χρόνια – Τι λέει ο Θοδωρής Μαραντίνης
- Καιρός: Στο «ψυγείο» η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
- Αλμέιδα: «Τι να κάνω, να αρχίσω να κλαίω;»
- Πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία ζητούν οι παθολόγοι
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Πώς μπορεί να απασχολήσει τη Euroleague ο τραυματίας Έξουμ: Όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του


