30

Στο Περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή και στην αειφόρο ανάπτυξη είναι αφιερωμένο το «Βήμα Ιδεών», το οποίο κυκλοφορεί μαζί με Το Βήμα της Παρασκευής.

Οι αναγνώστεςθα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις εισηγήσειςκαι τις ομιλίες που έγιναν στο σχετικό συμπόσιο που διοργάνωσε το «Βήμα Ιδεών» στην Πάτρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Κούβελας, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επιμελητής του αφιερώματος, ιδιαίτερη σημασία έχουν δύο επισημάνσεις: Πρώτον, ο χρόνος δεν περιμένει και η αναβολή στη λήψη των αναγκαίων μέτρων θα είναι εγκληματική αμέλεια.

Δεύτερον (πιο αισιόδοξο), τα πανεπιστήμια έχουν έξοχους ερευνητές και μελετητές, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην υιοθέτηση των σωστών αποφάσεων.

Ένας από τους λόγους που επελέγη η Πάτρα για την πραγματοποίηση του συμποσίου είναι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Στο Βήμα Ιδεών υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα άρθρα για μια σειρά από εξαιρετικά επίκαιρα θέματα: ο δικομματισμός, η οικουμενικότητα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Τέλος, έξι νέοι σκηνοθέτες απαντούν στα ερωτήματα του καιρού τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ