Απεβίωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής βιοχημικός Αρθουρ Κόρνμπεργκ
Σε ηλικία 89 ετών έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο Αμερικανός βιοχημικός Αρθουρ Κόρνμπεργκ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1959 -μαζί με τον Ισπανό Σεβέρο Οτσόα- με το Νόμπελ Ιατρικής για τα ευρήματά του για το DNA.
71
Σε ηλικία 89 ετών έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο Αμερικανός βιοχημικός Αρθουρ Κόρνμπεργκ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1959 -μαζί με τον Ισπανό Σεβέρο Οτσόα- με το Νόμπελ Ιατρικής για τα ευρήματά του για το DNA.
Ο θάνατος του Αρθουρ Κόρνμπεργκ ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, ενώ ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου, Φίλιπ Πίτσο, δήλωσε: «Ο Δρ Κόρνμπεργκ ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους και αξιόλογους επιστήμονες στην ιστορία της αμερικανικής ιατρικής».
Γεννηθείς στις 3 Μαρτίου του 1918 στη Νέα Υόρκη, ο Αρθουρ Κόρνμπεργκ τιμήθηκε μαζί με τον Ισπανό Σεβέρο Οτσόα με το Νόμπελ Ιατρικής του 1959. Αιτία της βράβευσής του ήταν η ανακάλυψη του μηχανισμού της αντιγραφής του DNA.
Πατέρας του επίσης βιοχημικού Ρότζερ Κόρνμπεργκ, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Χημείας του 2006, ο Αρθουρ Κόρνμπεργκ πέθανε λόγω αναπνευστικών προβλημάτων στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Καλαμάτα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για κλοπές σε εκκλησίες και αυτοκίνητα – Αφαίρεσαν τάματα μεγάλης αξίας
- «Με έλεγαν φάλαινα» – Η Κέιτ Γουίνσλετ για τον σεξισμό και τον κανιβαλισμό των ταμπλόιντ μετά τον Τιτανικό
- ΠΑΟΚ: Οι αρχικές επιλογές του Λουτσέσκου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (pic)
- Η 11άδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Πάνος Ρούτσι: Δεν μπορείς να φέρεσαι σε έναν γονιό που έχασε το παιδί του όπως οι Γεωργιάδης και Φλωρίδης
- Απτόητος Τραμπ κατά μεταναστών – Νέα μέτρα το 2026


