Μεθυσμένοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν από ηλεκτροπληξία
Έξι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν όταν έπεσαν μεθυσμένοι και έξαλλοι πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ανακοίνωσε τοπική υπηρεσία σε χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας. Τα παχύδερμα είχαν μεθύσει με μπύρα ρυζιού που βρήκαν σε ένα χωριό.
36
Έξι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες πέθαναν όταν έπεσαν μεθυσμένοι και έξαλλοι πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ανακοίνωσε τοπική υπηρεσία σε χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας.
Σχεδόν 40 ελέφαντες πλησίασαν την Παρασκευή το χωριό Τσαντάν Νουκάτ αναζητώντας τροφή. Μερικοί βρήκαν τη μπύρα ρυζιού που ζύμωναν οι χωρικοί σε πλαστικά και τσίγκινα δοχεία στις καλύβες τους, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας.
Τα παχύδερμα μέθυσαν από τη μπύρα, ξήλωσανφρενιασμέναέναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης και έπαθαν ηλεκτροπληξία από τα πεσμένα καλώδια.
«Θα είχαμε περισσότερες απώλειες αν οι χωρικοί δεν έδιωχναν τους [υπόλοιπους] ελέφαντες», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η αγάπη των ελεφάντων για τη μπύρα είναι ευρέως γνωστή στη βορειοανατoλική Ινδία -τέσσερις ακόμα ελέφαντες στην περιοχή πέθαναν κάτω από παρόμοιες συνθήκες πριν από τρία χρόνια.
Η βορειοανατολική Ινδία φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ασιατικών ελεφάντων στον κόσμο -μόνο στα κρατίδια Ασσαμ και Μεγκαλάια εκτιμάται ότι ζουν 7.000 άτομα.
«Είναι υπέροχο που έχουμε έναν τόσο τεράστιο αριθμό ελεφάντων, ωστόσο οι αυξανόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε ελέφαντες και ανθρώπους, έπειτα από τη συρρίκνωση του ενδιαιτήματός τους λόγω του αυξανόμενου ανθρώπινου πληθυσμού, είναι πραγματικός εφιάλτης» δήλωσε ο Πραντιούτ Μπορντόλοι, πρώην υπουργός Δασών και Περιβάλλοντος του Ασσαμ.
Οργισμένοι από τις συχνές επιδρομές των ελεφάντων, οι χωρικοί πολλές φορές τους δηλητηριάζουν ή τους σκοτώνουν με άλλα μέσα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν όμως ποδοπατηθεί από τα παχύδερμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νέο πρόβλημα στο cloud της Amazon λόγω των επιθέσεων drone στη Μέση Ανατολή
- ΕΦΚΑ: Στον εισαγγελέα οι 22 συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη
- Δένδιας για την 25η Μαρτίου: Τιμάμε αυτούς που διαμόρφωσαν εθνική συνείδηση, μετατρέποντάς την σε επαναστατική πράξη
- Ιστορίες: 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Αυτό το Σάββατο με τα ΝΕΑ
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν πελάτες με πτυχία «μαϊμού»
- ΜΜΕ Βραζιλίας: «Μπεσίκτας και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για τον Φερεϊρίνια»

