
«Λίφτινγκ» στο Ταζ Μαχάλ για να αποκτήσει την προηγούμενη πάλλευκη αίγλη του
Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε εξωτερικό καθαρισμό του Ταζ Μαχάλ ως μοναδική λύση για να σωθεί το μνημείο από το κίτρινο χρώμα και να αποκτήσει την προηγούμενη πάλλευκη αίγλη του. Η όψη του έχει αλλοιωθεί από τη μόλυνση της περιοχής. 
92
Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε εξωτερικό καθαρισμό του Ταζ Μαχάλ ως μοναδική λύση για να σωθεί το μνημείο από το κίτρινο χρώμα που έχει πάρει και να αποκτήσει την προηγούμενη πάλλευκη αίγλη του.
Η όψη του μαρμάρινου μαυσωλείου, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, έχει αλλοιωθεί από τη μόλυνση της περιοχής και χρειάζεται επειγόντως «βαθύ καθαρισμό».
Αναφορά ειδικών επιστημόνων, η οποία κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο της Ινδίας προτείνει να καλυφθεί το κτίριο με ειδικό υλικό, ώστε νααπομακρυνθούν απότο κτίριο οι ακαθαρσίες της εξωτερικής επιφάνειας, που προκαλούν το μουντό κίτρινο χρώμα.
«Για να αποκατασταθεί η παλαιά δόξα του Ταζ Μαχάλ πρέπει να χρησιμοποιηθούν υλικά τα οποία δεν θα διαβρώσουν το μνημείο» υπογραμμίζεται στην αναφορά.
Η αναφορά επισημαίνει ότι η εφαρμογή ενός «στρώματος» ειδικού υλικού πρέπει να γίνει με φυσιολογικό τρόπο για να κρατήσει την επιφάνεια του μαρμάρου καθαρή.
Δέκα χρόνια πριν, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, διέταξε χιλιάδες χυτήρια και ασβεστοκάμινους, που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, να κλείσουν και να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις τους.
Τα οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία σταθμεύουν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το μνημείο και πολλοί από τα 3 εκατ. επισκεπτών του Ταζ Μαχάλ φτάνουν στο μαυσωλείο με άμαξες ή ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε γυναίκα σε μπαρ
- Τι απάντησαν Πίτερς, Γουόρντ, Φουρνιέ, ΜακΚίσικ και Γουόκαπ για τον κορυφαίο προπονητή της Euroleague (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης έδειξε Μητσοτάκη, άρα λειτούργησε ως εντολοδόχος – Πόσο θα σιωπά ο πρωθυπουργός;
- Ν. Ανδρουλάκης: «Ένας Κρητικός με τις γενναίες πράξεις του έδειξε την αδιάρρηκτη ψυχή του Ελληνισμού»
- Κοινό κέντρο ΕΥΠ – Predator «δείχνει» ο Λάκης Λαζόπουλος – Καταθέτει μήνυση, προσφεύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
- Ο Μουρίνιο πήρε θέση για τις φήμες περί Ρεάλ Μαδρίτης





