Επεισόδια κοντά στην οικία Καραμανλή στη Ραφήνα σε διαδήλωση κατά των ΧΥΤΑ
Αναταρχή προκλήθηκε το Σάββατο σε απόσταση δύο χλμ από την κατοικία του Κ.Καραμανλή στη Ραφήνα όταν κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας, που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, επιχείρησαν να διασπάσουν αστυνομικό κλοιό.
Κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία της Ραφήνας διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και κατευθύνθηκαν με αυτοκινητοπομπή προς την κατοικία του Κ.Καραμανλή, κρατώντας μαύρες σημαίες.
Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σπίτι του πρωθυπουργού ξέσπασαν επεισόδια όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Ακολούθησε και δεύτερη απόπειρα από τους διαδηλωτές να σπάσουν τους αστυνομικό κλοιό.
Υπήρξαν πληροφορίες για ελαφρύ τραυματισμό μίας γυναίκας, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.