Έγκριση για τις κλητεύσεις συμβούλων του Τζ.Ο.Μπους και από επιτροπή της Γερουσίας
Επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε τις κλητεύσεις βασικών συμβούλων και συνεργατών του προέδρου Μπους σχετικά με το σκάνδαλο της απόλυσης των οκτώ εισαγγελέων. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρόεδρο Μπους.
91
Επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε τις κλητεύσεις βασικών συμβούλων και συνεργατών του προέδρου Μπους σχετικά με το σκάνδαλο της απόλυσης των οκτώ εισαγγελέων. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρόεδρο Μπους.
Το δικαστικό σώμα της Γερουσίας ψήφισε δια βοής για την έγκριση των κλητεύσεων, σε περίπτωση που οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου αρνούνται να καταθέσουν ενόρκως στο Κογκρέσο.
Την Τετάρτη και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις κλητεύσεις, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν εκδοθεί. Οι Δημοκρατικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέρμα σχετικά με την υπόθεση, θεωρώντας ότι οι απολύσεις των εισαγγελέων υπήρξαν πολιτικά υποκινούμενες.
Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι οι κλητεύσεις είναι πρόωρες και ζητούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διάπραξη αδικήματος. «Δεν χρειαζόμαστε μια συνταγματική αντιπαράθεση» δήλωσε ο Γερουσιαστής Αρλεν Σπέκτερ, μέλος των Ρεπουμπλικάνων.
Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση του προέδρου Μπους να διεξαχθούν ιδιωτικές συνεντεύξεις ανάμεσα στους συμβούλους του Λευκού Οίκου και τις αρμόδιες επιτροπές. Η κυβέρνηση Μπους στηρίζει την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες σχετικά με την απόλυση των εισαγγελέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442