Το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 58 δολάρια εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση
Το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειες του κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική, κυρίως, οικονομία, με την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει μειωμένη την παραγωγή να μην επηρεάζει τις τιμές.
Το πετρέλαιο επέκτεινε τις απώλειες του κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική, κυρίως, οικονομία, με την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει μειωμένη την παραγωγή να μην επηρεάζει τις τιμές.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου υποχωρούν 29 σεντς στα 57,26 δολάρια.
«Υπάρχει ένα μεγάλο σύννεφο στον ουρανό. Το ερώτημα είναι σχετικά με την αμερικανική οικονομία και τις ανησυχίες για την αγορά ακινήτων γιατί αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταναλωτική ζήτηση, που μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση πετρελαίου» είπε στο Reuters ο αναλυτής της ANZ Bank, Αντριου Χάρινγκτον.
Ο τέως πρόεδρος της Federal Reserve Αλαν Γκρίνσπαν προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων ενυπόθηκων δανείων μπορεί να έχει επιπτώσεις και σε άλλους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν 2,5 εκατ. βαρέλια στα 213,9 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται 3,4% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.