
Έκθεση των έργων του Γιαννούλη Χαλεπά στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί
Τα άπαντα του Γιαννούλη Χαλεπά, 95 γλυπτά και 120 σχέδια, παρουσιάζει σε μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί, η Εθνική Πινακοθήκη, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου. Την ίδια ώρα, με πλήρη καταστροφή κινδυνεύει η Κοιμωμένη του.
43
Τα άπαντα του Γιαννούλη Χαλεπά, 95 γλυπτά και 120 σχέδια, παρουσιάζει σε μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί, η Εθνική Πινακοθήκη, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου.
Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και το εκμαγείο της Κοιμωμένης του, Σοφίας Αφεντάκης, το γλυπτό της οποίας σμίλευσε για το μνήμα της στο Α Νεκροταφείο.
Όσο για το το αυθεντικό άγαλμα της Σοφίας Αφεντάκη, το κορυφαίο νεοκλασικό γλυπτό του 19ου αιώνα, αυτό έχει σχεδόν καταστραφεί, όπως και πολλά άλλα περίφημα γλυπτά του νεκροταφείου.
«Είναι ανάγκη να αντικατασταθούν με πιστά αντίγραφα και τα πρωτότυπα να συντηρηθούν και να φυλαχτούν σε ένα μουσείο» δηλώνει στα Νέα η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ελπίζοντας η παράκλησή της να εισακουστεί από τον Δήμο Αθηναίων.
Την έκθεση επιμελήθηκαν η μελετήτρια του έργου του, καθηγήτρια Αλεξάνδρα Βουτυρά, και η Άρτεμις Ζερβού. Σύμφωνα με τα Νέα, τα έργα συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά από τη συλλογή της Πινακοθήκης, το Μουσείο της Τήνου, τους κληρονόμους και ιδιώτες συλλέκτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μεντιλίμπαρ, όπως τον βλέπουν οι δικοί του άνθρωποι…
- Τραμπ για ενδεχόμενη συμφωνία: Μετά από 47 χρόνια θα τακτοποιήσουμε τα χάλια που άφησαν άλλοι πρόεδροι
- Νέα Αριστερά: Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση συλλαμβάνεται ψευδόμενη – Το σχόλιο για Καββαδά
- Οδικός χάρτης για τα αγροτικά οικόπεδα – Πώς θα χτίσετε κτίσµα σε χώρο µικρότερο από 4 στρέµµατα
- Οι κορυφαίοι της Euroleague: Οι «μπόμπερ» Βεζένκοφ και Ναν και ο Μιλουτίνοφ που «σκέπασε» τα καλάθια
- Με τη δύναμη του script: Πώς μια χάκερ εξευτέλισε την ακροδεξιά και διέγραψε το «Tinder των νεοναζί»




