Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση υπέστη μεγάλη ήττα στα λιμάνια της χώρας, λέει το ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση υπέστη μεγάλη ήττα στα λιμάνια της χώρας, λέει το ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση ηττήθηκε στα λιμάνια της χώρας, όμως μαζί με την κυβέρνηση ηττήθηκαν και τα συμφέροντα της χώρας, γιατί το κόστος για την οικονομία από τις δίμηνες κινητοποιήσεις υπήρξε ανυπολόγιστο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

38

«Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μια μεγάλη ήττα στα λιμάνια της χώρας. Αλλά, η ήττα της κυβέρνησης είναι και ήττα των συμφερόντων της χώρας. Γιατί υπήρξε ανυπολόγιστο κόστος όλο αυτό το διάστημα των δυο μηνών για την εθνική οικονομία για το σύνολο των φορέων της οικονομίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα υπήρξε και «ενίσχυση ανταγωνιστικών λιμανιών και προς δυσμάς και προς ανατολάς», ενώ έκανε επίσης λόγο για «δήθεν μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης, που «οδηγούν σε κάθε πεδίο, σε μαθηματική διάλυση, όπου επιχειρούν να εφαρμοστούν».

Ο κ. Ευθυμίου επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου να «αναστείλει επισήμως η κυβέρνηση τη διαδικασία εκχώρησης, ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας και να υπάρξει ένα καθεστώς στα ελληνικά λιμάνια, που να προάγει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι «για όλο τον ελληνικό λαό είναι ορατός ο φόβος και η ανασφάλεια της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στην επερχόμενη λαϊκή κρίση, για την πολιτική της».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «σύνολο αντιμαχόμενων φατριών που εξαπολύουν βολές η μία εναντίον της άλλης και όλες μαζί βλάπτουν καίρια τα συμφέροντα της χώρας».

«Ο δε κύριος πρωθυπουργός αντί σχεδιαστής και συντονιστής, όπως ήθελε να παρουσιάζει τον εαυτό του, του κυβερνητικού έργου αποδεικνύεται ένας τερματοφύλακας των βολών, των αντιμαχόμενων κυβερνητικών φατριών» πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Τέλος, ανέφερε ότι «δίλημμα και πρόβλημα για τις εκλογές έχει η ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ η θέση που επανειλημμένα είπε ο πρόεδρος είναι σαφής: Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τονίσει ότι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για τη χώρα».

Απάντηση από το ΥΕΝ

Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά ψάχνει να βρει το χαμένο προσανατολισμό του. Δείχνει εγκλωβισμένο σε πολιτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Αδυνατεί να βγει από την απραξία, το τέλμα των πολιτικών του επιλογών και στον τομέα της Λιμενικής Πολιτικής της Χώρας.

» Εγκλωβίζεται για άλλη μια φορά στο φανατισμό, τη στείρα κριτική, την έλλειψη οράματος για κάθε καινούριο, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας, με επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ υιοθετώντας μια πολιτική φτηνού λαϊκισμού και προχειρότητας.

»Η λύση θα δοθεί, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια του διαλόγου με τους εργαζόμενους, σε πείσμα όσων θέλουν να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν τη χώρα μπροστά. Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας, αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο