Νέα επίθεση Ισραηλινών κατά του υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής
Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το Ισραήλ έπληξε το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πόλη της Γάζας. Η νέα επίθεση κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από το κτίριο, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ωστόσο, ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Ναμπλούς.
31
Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το Ισραήλ έπληξε το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πόλη της Γάζας. Η νέα επίθεση κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από το κτίριο, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το υπουργείο Εξωτερικών γίνεται στόχος, επειδή επικεφαλής του είναι ένα σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης Χαμάς, ο Μαχμούντ Ζαχάρ.
Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «σιωνιστικό έγκλημα» την πρώτη επίθεση κατά του υπουργείου του την περασμένη Πέμπτη.
Την Κυριακή, τα ισραηλινά στρατεύματα επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την απελευθέρωση του δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, αλλά και του τερματισμού των επιθέσεων με ρουκέτες από τους εξτρεμιστές.
Εξάλλου, ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε τη Δευτέρα από έκρηξη βόμβας στην παλαιά πόλη της Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη.
Με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, άγνωστος ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης, από την οποία έχασε τη ζωή του ο Ισραηλινός στρατιώτης, για λογαριασμό της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος Φάταχ, του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442