Κατασχέθηκαν 217 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων και άλλων προϊόντων
Ποσότητες ακατάλληλου κρέατος μόσχου, αιγοπροβάτων, χοίρων, πουλερικών, καθώς και αλιευμάτων και τυροκομικών προϊόντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε πρόσφατους ελέγχους του ΕΦΕΤ. Δεσμεύτηκαν 234 κιλά προκατασκευασμένων φασολιών στη Θεσσαλονίκη.
71
Σε ελέγχους του ΕΦΕΤ στις 28 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κρέατος μόσχου, αιγοπροβάτων, χοίρων και πουλερικών, καθώς και αλιευμάτων και τυροκομικών προϊόντων, τα οποία παρουσίαζαν έντονες οργανοληπτικές αλλοιώσεις και κρίθηκαν μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Επιπλέον,ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 217 τόνοι ακατάλληλων εισαγόμενων προϊόντων απορρίφθηκαν από τις κτηνιατρικές αρχές κατά την περίοδο από τις 16 Μαρτίου 2006 έως και σήμερα.
Παράλληλα, ο κ. Κοντός έστειλε επιστολή στο νομάρχη Κοζάνης, με την οποία ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα κρεοπωλεία της περιοχής, μετά από επώνυμες καταγγελίες που αφορούσαν στην εισαγωγή από άλλες χώρες βοοειδών, που πωλούνταν ως ελληνικά.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία καταστήματα, που αφορούσαν την πώληση βοοειδών και χοιρινών κρεάτων κοινοτικής προέλευσης, χωρίς να υπάρχουν εντός των καταστημάτων αναρτημένες πινακίδες με την αναγραφή της χώρας προέλευσης. Και οι τρεις περιπτώσεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για προσπάθεια παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.
Παράλληλα, 234 κιλά προσυσκευασμένα φασόλια, ακατάλληλα για κατανάλωση, δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ελέγχων στην αγορά. Βρέθηκαν επίσης ελλιποβαρείς προσυσκευασμένες πατάτες και προσυσκευασμένα άλευρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια
- Ο Αλκαράθ «έσπασε» το οικονομικό ρεκόρ του Australian Open
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε ετήσιες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων του Πειραιά
- Ανεργία «μονοψήφια» φτώχεια διψήφια: Τι κρύβεται πίσω από την ψαλίδα στα ποσοστά ανεργίας ΔΥΠΑ-ΕΛΣΤΑΤ
- Grammy 2026 κι αυτοέκφραση – Οι εμφανίσεις που άρεσαν και οι δύο που δυσαρέστησαν
- Κούβα: Αρνείται τις κατηγορίες ότι αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ – Έτοιμη για «εποικοδομητική συνεργασία»
- Ανεβάζει στροφές το κόμμα Τσίπρα – H «Ιθάκη» πιάνει… και την Οικολογία
- «Βόμβα»: Ο Ρονάλντο αρνείται να παίξει με την Αλ Νασρ λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)







































![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442