Πτώση 1,61% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, κατοχυρώνοντας τα μεγάλη κέρδη που έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, κατοχυρώνοντας τα μεγάλη κέρδη που έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,61% στις 4.062,87 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Hyatt Regency κινήθηκε σταθεροποιητικά, καθώς σήμερα Παρασκευή ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 51,57% στην BC Partners έναντι 11 ευρώ ανά μετοχή.
Μεγάλες απώλειες σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Ο όμιλος ING Groep προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής 3,9% στην Πειραιώς στα 24,2 ευρώ ανά μετοχή, τιμή χαμηλότερη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η Πειραιώς θα εγγράψει καθαρά κέρδη 130 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο από την πώληση των μετοχών της.
Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησαν οι περισσότερες τράπεζες. Η Αγροτική όμως, κατέγραψε σημαντικά κέρδη, εν αναμονή της νέας μετοχοποίησης (10-12%).
Οι τηλεπικοινωνίες ήταν ένας από τους λίγους κλάδους με κέρδη. Ξεχώρισαν ΟΤΕ και Cosmote. Οι άλλοι κλάδοι που έκλεισαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο ήταν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες χρηματοοοικονομικών υπηρεσιών.
O FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 1,93%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 0,78% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,89%. O FTSE/ASE International υποχώρησε κατά 1,82%.
Στο σύνολο των μετοχών, 41 ενισχύθηκαν, 259 υποχώρησαν και 78 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά
- Μια συναυλία «ζέσταμα» για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε στo Φ Hill Sessions
- Το φάντασμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Νάρβα» – Η Ρωσία αλλάζει πίστα στον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη
- O πρωθυπουργός «πετάει χαρταετό» και προσβάλλει την κοινωνία
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442