Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Θα στηρίξω το νέο γραμματέα όποιος και αν είναι, δηλώνει ο Β.Μεϊμαράκης

Θα στηρίξω το νέο γραμματέα όποιος και αν είναι, δηλώνει ο Β.Μεϊμαράκης

Η ομοφωνία δεν είναι στα πρόσωπα αλλά στις αρχές, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα στηρίξει όποιον εκλεγεί.

28

Η ομοφωνία δεν είναι στα πρόσωπα αλλά στις αρχές, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα στηρίξει όποιον εκλεγεί.

Η διαδικασία της επιλογή του γραμματέα δεν είναι η εσωστρεφής, υποστήριξε ο πρώην γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ και σημείωσε για τον εαυτό του ότι δεν θα πάψει ποτέ να είναι στέλεχος του κόμματος και να λειτουργεί ως τέτοιο, με περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα.

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρευρέθη σε κομματικές εκδηλώσεις, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη στήριξή του για την επανεκλογή του Παναγιώτη Ψωμιάδη για νομάρχη και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν κρίνουν την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι δεν ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία. «Χωρίς να υποτιμούμε τίποτα, θεωρούμε ότι έχουμε την πρωτοπορία», υπογράμμισε.

Ο Β.Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι κάποιοι θέλουν να πλήξουν την εργασιακή ειρήνη με τις ενέργειές τους γιατί θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση ορθώς δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ορθώς ζητάει από τον ΣΕΒ να βελτιώσει τις προτάσεις του, ώστε να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη, γιατί όταν δεν υπάρχει αυτή, πλήττεται η κοινωνία και η οικονομία», τόνισε.

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ, σημείωσε ότι απέδειξαν πως δεν σέβονται τις αποφάσεις του διαλόγου, αναφερόμενος στην υπόθεση της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ. Για την συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΚΕ, είπε ότι πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία της απέναντι στο κόμμα και την κυβέρνηση.

Με αφορμή τις συζητήσεις γύρω από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος που είχε συμφωνήσει με την επιλογή του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, να μην λειτουργούν τα κινητά εντός του Κοινοβουλίου. Το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών διασφαλίζεται, αλλά όσοι κατέχουν σοβαρές θέσεις πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο