Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας μετά την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε η Gazprom για την βρετανική Centrica.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας μετά την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλε η Gazprom για την βρετανική Centrica.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.432,83 μονάδες.
«Ο κλάδος των υπηρεσιών καταγράφει θετική πορεία. Η αγορά μοιάζει αρκετά ενθουσιασμένη με την υπόθεση Centrica/Gazprom», είπε στο Reuters αναλυτής της Barclays Stock Brokers.
Η μετοχή της Centrica υποχωρεί 5% περίπου, καθώς η υλοποίηση της εξαγοράς συνσντά ισχυρότατα εμπόδια και από την βρετανική κυβέρνηση. Χθες Πέμπτη, σημείωσε κέρδη 11% καθώς είχε διαρρεύσει η φήμη για την πρόταση του ρωσικού κολοσσού.
Κέρδη 4% κατέγραφε η φινλανδική εταιρία κοινής ωφέλειας Fortum μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο κοντά στις υψηλότερες προσδοκίες.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 5.751,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 4.931,38 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,16% στις 5.658,83 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.659,64 μονάδες, με απώλειες 0,30%.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions