
Ποινικές διώξεις εις βάρος έξι ατόμων για την κλοπή της «Κραυγής»
Κατηγορίες κατά έξι ατόμων, σε σχέση με την κλοπή της «Κραυγής» του Έντβαρντ Μουνχ, απήγγειλαν οι αρχές της Νορβηγίας, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων. Για μέλη του οργανωμένου εγκλήματος μίλησε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Τον Φεβρουάριο η δίκη.
43
Κατηγορίες κατά έξι ατόμων, σε σχέση με την κλοπή της «Κραυγής» του Έντβαρντ Μουνχ, απήγγειλαν οι αρχές της Νορβηγίας, χωρίς ωστόσο να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων.
Το αριστουργηματικό έργο του Μουνχ εκλάπη από το ομώνυμο μουσείο, στο Όσλο, τον Αύγουστο του 2004, μαζί με ακόμη έναν πίνακα, τη «Μαντόνα». Και τα δύο έργα παραμένουν άφαντα.
Σύμφωνα με το BBC, οι νορβηγικές αρχές άσκησαν δίωξη με την κατηγορία της κλοπής εις βάρος πέντε ατόμων, ενώ ακόμη ένα άτομο κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η δίκη -και των έξι- αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.
Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ ο έκτος κάθειρξη έξι ετών.
Ο Νορβηγός εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρόκειται για μία «μεγάλη κλοπή που έγινε από ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόφτες και κίνητρα
- Καταρρέει η δημοτικότητα των ΗΠΑ – Τι έδειξε νέα παγκόσμια έρευνα
- Ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς ο Αντρίι Γερμάκ, πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι
- Τότεναμ – Λιντς 1-1: «Χ» στο Λονδίνο – Μαίνεται η μάχη για την παραμονή
- Καραντίνα για 12 εργαζόμενους νοσοκομείου στην Ολλανδία για ελλιπή μέτρα ασφαλείας με τον χανταΐό
- Σοκαριστικές εικόνες αμέσως μετά την παράσυρση της 28χρονης μητέρας στο Ηράκλειο




