Τηλεφωνικές κλήσεις και από το PC με υπηρεσίες που ετοιμάζουν Microsoft και Yahoo!
Οι γίγαντες του Διαδικτύου Microsoft και Yahoo! ετοιμάζονται να διαθέσουν λογισμικό που επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων από τον υπολογιστή προς οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
36
Οι γίγαντες του Διαδικτύου Microsoft και Yahoo! ετοιμάζονται να διαθέσουν λογισμικό που επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων από τον υπολογιστή προς οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο εταιρείες, καθώς και ο ανταγωνιστής τους AOL, προσφέρουν ήδη υπηρεσίες διαδικτυακής τηλεφωνίας, οι οποίες όμως επιτρέπουν την πραγματοποίηση κλήσεων μόνο μεταξύ υπολογιστών που τρέχουν το απαραίτητο λογισμικό.
Όπως αναφέρει την Τετάρτη το BBC, η Microsoft θα βασίσει τη νέα υπηρεσία της σε τεχνολογία της μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας Teleo, την οποία εξαγόρασε για αδιευκρίνιστο ποσό.
Το Yahoo! επίσης προτίμησε να χρησιμοποιήσει ξένη τεχνογνωσία και πριν από δύο μήνες εξαγόρασε την εταιρεία τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου Dialpad.
H Microsoft ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία τηλεφωνίας θα ενσωματωθεί στο λογισμικό στιγμιαίας ανταλλαγής μηνυμάτων MSN Messenger, το οποίο ήδη επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων VoIP (Voice over Internet Protocol, Φωνή μέσω του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου) σε άλλους υπολογιστές.
Η εταιρεία ελπίζει ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου



