Πέθανε στην Ολλανδία η κάτοχος του ρεκόρ μακροβιότητας
Ο «γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, πέθανε την Τρίτη στον ύπνο της σε γηροκομείο της Ολλανδίας. Η Χέντρικε βαν Αντελ-Σίπερ, 115 ετών, ορκιζόταν ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι μια μερίδα ρέγγες την ημέρα.
36
Ο «γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, πέθανε την Τρίτη στον ύπνο της σε γηροκομείο της Ολλανδίας . Η Χέντρικε βαν Αντελ-Σίπερ, 115 ετών, ορκιζόταν ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι μια μερίδα ρέγγες την ημέρα.
«Μου είχε πει ότι το έβρισκε θαυμάσιο που ήταν ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος του κόσμου και ότι είχε μια πολύ όμορφη ζωή» δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ο διευθυντής του γηροκομείου στην πόλη Χούγκεβεν.
Γεννημένη στις 29 Ιουνίου 1890, η Χένι, όπως την φώναζαν οι περισσότεροι, παντρεύτηκε έναν εφοριακό το 1930 και εργάστηκε διδάσκοντας πλέξιμο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, μακροβιότερος εν ζωή άνθρωπος του κόσμου είναι τώρα ο Εμιλιάνο Μερκάδο Ντελ Τόρο από το Περού, γεννημένος στις 21 Αυγούστου 1891.
Το ρεκόρ για τον μακροβιότερο άνθρωπο όλων των εποχών κατέχει η Γαλλίδα Ζαν-Λουίζ Καλμέντ που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 χρόνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου



