Ιστορική επίσκεψη στο Φανάρι φέρεται να σχεδιάζει ο Πάπας Βενέδικτος
Σε σχεδιαζόμενη για την 30ή Νοεμβρίου ιστορική επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται ο ιταλικός Τύπος. Η Αγία Έδρα δεν επιβεβαιώνει επί του παρόντος επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη.
Σε σχεδιαζόμενη για την 30ή Νοεμβρίου ιστορική επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτου ΙΣτ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται την Τρίτη ο ιταλικός Τύπος. Η Αγία Έδρα δεν επιβεβαιώνει επί του παρόντος επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, σχεδιάζεται ήδη το δεύτερο ταξίδι του Γερμανού ποντίφικα στο εξωτερικό -μετά το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει τον Αύγουστο στην Κολωνία για το παγκόσμιο συνέδριο της καθολικής νεολαίας.
Κατά την ιταλική εφημερίδα, ο Βενέδικτος ΙΣτ θα μεταβεί στις 30 Νοεμβρίου στο Φανάρι, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα που τιμάται με ιδιαίτερη επισημότητα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η παρουσία του ποντίφικα θα προσδώσει στην τελετή μία άκρως εξέχουσα σημασία. «Είναι μια χειρονομία φιλίας και η έκφραση της επιθυμίας του Βενέδικτου να σφυρηλατήσει με τις ορθόδοξες Εκκλησίες έναν πολύ ισχυρό δεσμό» σημειώνει η Stampa.
Στην είδηση της επίσκεψης του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αναφέρονται επίσης το ειδησεογραφικό πρακτορείο Adn Kronos και η εφημερίδα Il Tempo.
Ειδικότερα, το πρακτορείο Adn Kronos αναφέρει ότι «αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο η μη έκδοση μέχρι στιγμής επίσημης ανακοίνωσης του Βατικανού για την επίσκεψη του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο αυτή καθ αυτή η χειρονομία φιλίας και η επιλογή του ποντίφικα να επισκεφθεί την πρώτη Αδελφή Εκκλησία στην καρδιά μιας μουσουλμανικής χώρας».
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.