66

Την παραδειγματική τιμωρία του Ζοζέ Μουρίνιο ζητά Ουρς Μέιερ από τους υπευθύνους της UEFA.

Ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής προτείνει τον αποκλεισμό του Πορτογάλου από τον πάγκο της Τσέλσι για τον προημιτελικό του Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου.

«Μια ποινή πρέπει να πονέσει» τόνισε ο Ελβετός πρώην διεθνής διαιτητής, ο οποίος… κρέμασε τη σφυρίχτρα του στο τέλος της περσινής σεζόν, με δηλώσεις του στο περιοδικό Stern, και συμπλήρωσε:

«Εάν επιβαλόταν τιμωρία στον Μουρίνιο και δεν μπορούσε να καθήσει στον πάγκο στον προημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου, αυτό θα πονούσε».

Φαίνεται ότι ο τεχνικός της Τσέλσι έχει καταφέρει να αποκτήσει ήδη αρκετούς εχθρούς, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν για έπαρση και ματαιοδοξία.

Όσοι βέβαια έχουν περάσει από την καθοδήγησή του έχουν να λένε για την ψυχολογική ανάταση που προσφέρει στους αθλητές του.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA άρχισε πειθαρχική διαδικασία κατά της Τσέλσι, του προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο, του βοηθού του, Στιβ Κλαρκ, και του στελέχους ασφαλείας του συλλόγου, Λες Μάιλς, με την κατηγορία της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι, εάν τα στελέχη της Τσέλσι κριθούν «ένοχα», θα τους επιβληθεί πρόστιμο ή αποκλεισμός.

«Εδώ και περίπου ένα χρόνο, παίκτες, προπονητές και σύλλογοι δοκιμάζουν τα όρια» συνέχισε ο Μέιερ, για να καταλήξει: «Τα όρια ξεπερνώνται, αλλά τίποτε δεν συμβαίνει».

Κανονικά θα κυκλοφορήσει η βιογραφία του Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο, πάντως, υπέστη την πρώτη ηθική και δικαστική ήττα του, καθώς πορτογαλικό Δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για την έκδοση της βιογραφίας του από συμπατριώτή του δημοσιογράφο.

Θα τιτλοφορείται «Ζοζέ Μουρίνιο, ο νικητής» και συγγραφέας είναι ο Ζοέλ Νέτο. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να μην κυκλοφορήσει, επειδή, όπως υποστήριξε, αναφέρεται σε στιγμές της προσωπικής του ζωής.

Το Δικαστήριο, όμως, απεφάνθη ότι «τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη δημόσια έκθεση και να είναι έτοιμα για το καλύτερο και το χειρότερο» και επέτρεψε την κυκλοφορία του βιβλίου.

Στο σκεπτικό της απόφασης προστίθεται πως «η βιογραφία είναι ένας ύμνος για την προσωπικότητα του κ. Μουρίνιο».

Οσον αφορά στον δημοσιογράφο και συγγραφέα της βιογραφίας του Μουρίνιο, έκανε λόγο για «μία νίκη της ελευθερίας του Τύπου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ