
Πλησίασε στην 4άδα ο ΠΑΟΚ, «ανάσες» για Ιωνικό, Καλαμαριά-Στα ίσα Αιγάλεω, Πανιώνιος
Ο Θεοδωρίδης στο 89 έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Χαλκηδόνας στην άδεια-λόγω της τιμωρίας των Θεσσαλονικέων-Τούμπας. Σπουδαίες βαθμολογικά νίκες πήραν ο Ιωνικός (2-1 τον Αρη) και η Καλαμαριά (3-2 τον Ηρακλή). Στο 0-0 έμειναν Πανιώνιος-Αιγάλεω.
26
Ο Θεοδωρίδης στο 89 έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Χαλκηδόνας στην άδεια-λόγω της τιμωρίας των Θεσσαλονικέων-Τούμπας.
Έτσι, ο «δικέφαλος του βορρά» πλησίασε στους δύο βαθμούς την 4η της βαθμολογίας, Ξάνθη, ενώ η Χαλκηδόνα έχασε έδαφος στην κούρσα της Ευρώπης.
Σπουδαίες βαθμολογικά νίκες πήραν ο Ιωνικός (2-1 τον Αρη) και η Καλαμαριά (3-2 τον Ηρακλή).
Στο 0-0 έμειναν Πανιώνιος – Αιγάλεω, όπως και στον α γύρο.
ΠΑΟΚ – Χαλκηδόνα 2-1
Με ένα τέρμα του Θεοδωρίδη στο 89ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με 2-1 στην αναμέτρηση με την Χαλκηδόνα, που διεξήχθη στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Τούμπας.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 15 με τον Φουτσίνι, ενώ η Χαλκηδόνα είχε ισοφαρίσει στο 21 με τον Ηλιόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά δυνατός μετά το πρώτο πεντάλεπτο και είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Μίετσελ (9), Σαλπιγγίδη (10) και Μέγκαχεντ (12).
Οι επιθετικές τάσεις των γηπεδούχων έφεραν αποτέλεσμα στο 15 όταν ο Εγκωμίτης πραγματοποίησε πολύ καλή προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε στον Φουτσίνι που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
Η Χαλκηδόνα αντέδρασε, πίεσε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα έξι λεπτά αργότερα.
Ήταν το 21ο λεπτό όταν ο Γελαδάρης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ηλιόπουλος που είχε πάρει καλή θέση, με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι καλός μέχρι το 30 καθώς μετά οι δύο ομάδες κουράστηκαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Χαλκηδόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα.
Η πρώτη στο 55 όταν κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου έφυγε μόλις άουτ και η δεύτερη στο 60 όταν ο Ηλιόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τοχούρογλου αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με πολύ καλή επέμβαση διατήρησε το 1-1.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65 όταν ο Σαλπιγγίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Γελαδάρης κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
Τελικά την λύση την έδωσε ο Θεοδωρίδης, που στο 89΄ κατέφερε να νικήσει τον Εμπέντε και να δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανία)
Κίτρινες: Μέγκαχεντ, Γελαδάρης
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Ουντέζε, Καρυπίδης, Ζωγραφάκης, Μέγκαχεντ, Σπάσιτς (46 Θεοδωρίδης), Φουτσίνι (75 Μαλαδένης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (63 Γιασεμάκης)
Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Γελαδάρης, Σωτήρχος, Ντάγκας (79 Κουτσοκώστας), Χάλαρης, Αλ Τζάχερ, Δήμος, Κούτσης, Κορακάκης, Ηλιόπουλος (87 Μόγιο), Ζαχαρόπουλος (82 Κόρμπος)
Ιωνικός – Αρης 2-1
Η «πικίνδυνη ζώνη» αποτελεί όπως όλα δείχνουν παρελθόν για τον Ιωνικό, που με τον Γαβριλόπουλο κατάφερε στο 92 να πάρει το πολύτιμο 2-1 από τον Αρη.
Υστερα από ένα «αναγνωριστικό» πρώτο πεντάλεπτο, ο Εκουέμε ανησύχησε την άμυνα των γηπεδούχων στο 6, όταν βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση, πριν καταφέρουν να τον ανακόψουν οι αμυντικοί του Ιωνικού.
Ο Αρης έχασε καλή ευκαιρία στο 15, όταν ο Νεμπεγλέρας πάσαρε προς τον Λαζανά που, όμως, παρά την προβολή δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ο Ιωνικός «απάντησε» στο 20΄ με τον καλύτερο παίκτη του, τον Ολιβερ Μακόρ, ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον έμπειρο Πουρλιοτόπουλο σε ωραία απόκρουση.
Στο 30 ο γκολκίπερ του Αρη επενέβη το ίδιο θετικά σε φάουλ του ίδιου ποδοσφαιριστή, όμως στο 54 δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το «μοιραίο» για την εστία του: σε εκείνο το λεπτό ο Μακόρ, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε ό,τι καλό για τον Ιωνικό, εκτέλεσε φάουλ.
Η μπάλα πέρασε από πολλούς παίκτες, όχι όμως και από τον προωθημένο Ισσά που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις 14 λεπτά, αφού στο 68΄ ο Γόγολος ισοφάρισε (1-1) με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακόρ πάσαρε ωραία στον Γαβριλόπουλο, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Λετιέρι, Μάγγος, Ισσά, Νατσούρας, Γαβριλόπουλος, Ουκάρ, Κινγκ, Μακόρ, Τσιμπλίδης (71 Γκούτμαν), Κοΐμπρα.
ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης (54 Κουεμάχα), Γόγολος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος (70 Μαρκομιχάλης), Πασσαλής, Νάιντος, Μουράφσκι, Εκουέμε (46 Ενόγκουε), Νεμπεγλέρας, Λαζανάς.
Ηρακλής – Απόλλων 2-3
Σε ένα συναρπαστικό ως προς την εξέλιξη και το φινάλε του παιχνίδι, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς νίκησε στο «Καυταντζόγλειο» τον Ηρακλή με 3-2 και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» εν όψει των υπόλοιπων επτά αναμετρήσεων που απομένουν για την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος.
Ο Ηρακλής ήταν ο γηπεδούχος, όμως η Καλαμαριά μπήκε δυνατά για να αιφνιδιάσει, κι έτσι στο 4ο λεπτό από πλάγιο άουτ του Χατζί, ο Κλέιτον σούταρε υποχρεώνοντας τον Αμπάρη σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία του.
Οι «Πόντιοι» συνέχισαν να υπερέχουν, και έδρεψαν τους καρπούς της ανωτερότητάς τους στο 15: ο Μουζαουΐ σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Κατσαμπή, αιφνιδίασε τον Αμπάρη και το 0-1 ήταν γεγονός. Κι ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν συνέλθει από το «σάστισμα», στο 33 οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν με κεφαλιά του Παππά (0-2), και έφτασαν στο 0-3 με τον μεγάλο «πρωταγωνιστή» της αναμέτρησης, Καρίμ Μουζαουΐ, που σκόραρε ξανά στο 44 εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην άμυνα του «γηραιού», ύστερα από κόρνερ του Χατζί.
Οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι δεν είχαν μεγάλο περιθώριο, άρα έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα. Ετσι, στο 49ο λεπτό ο Τάσος Κατσαμπής έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, έστειλε όμως τη μπάλα στο δοκάρι του Καρατζιοβαλή. Εκτοτε, η επιθετικότητα των παικτών του Σάββα Κωφίδη άρχισε να «καταλαγιάζει».
Κι ενώ όλα όδευαν προς μια εύκολη επικράτηση της Καλαμαριάς, η αποβολή του Χατζί με 2η κίτρινη κάρτα (73) οδήγησε -αναιτιολόγητα- τους Καλαμαριώτες σε οπισθοχώρηση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής, που πίεσε πολύ και κατάφερε να μειώσει στο γκολ χάρις σε τέρματα των Παπαποστόλου (86) και Λαγού (90), όμως δεν υπήρχε το χρονικό πλαίσιο για να διεκδικήσει την ισοφάριση.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας (45 Κ. Καπετάνος), Πουρσανίδης (84 Παπαποστόλου), Δρούγας, Επαλέ, Φορτούζι, Ιωάννου (63 Κεϊτά), Λαγός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Χατζί, Φυτανίδης, Νικολόπουλος, Ν.Α. Παπαδόπουλος, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Κλέιτον (75 Νικολόπουλος), Ηλιάδης, Πετκάκης, Παππάς, Μουζαουΐ.
Πανιώνιος – Αιγάλεω 0-0
Σε ένα ματς που είχε λίγες καλές φάσεις, λόγω της κρισιμότητάς του, Πανιώνιος και Αιγάλεω αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων παρέιμενε στον ένα βαθμό, υπέρ του «Σίτι», το οποίο πάντως παρέμεινε χωρίς τέρμα στην έδρα των «κυανέρυθρων» για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε σημειωθεί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο «Σταυρος Μαυροθαλλασίτης».
Στα του ματς, ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος στα πρώτα 15 λεπτά, αν και έλειψε η κλασική ευκαιρία.
Η σπουδαιότερη έγινε στο 12, όταν από κόρνερ του Τσάτσου, ο Λιαπάκης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντρόμπνι.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι έγινε κάπως γρήγορο. Στο 56, έγινε μια πολύ καλή πάσα προς τον Μάντζιο, αλλά ο Σιντιμπέ «διάβασε» τη φάση και απομάκρυνε τη μπάλα πριν ο πρώτος γίνει πιο επικίνδυνος για το τέρμα του.
Τρία λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ του Μπρέσκα, ο Μάντζιος σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή και από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο διαιτητής Τακίδης (Κιλκίς) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σίμιτς, Φωτάκη, Λιαπάκη και Τζιόλη.
Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Σμίλιανιτς, Εξουζίδης, Τζιόλης, Γαλανόπουλος, Γουνδουλάκης (85 Σαλίχι), Τσιώλης, Κιάσσος (50 Μανιάτης), Μάντζιος, Μπρέσκα, Ναλιτζής (81 Μέσαρος)
Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Χλωρός (68 Μανουσάκης), Αγρίτης (89 Νικολόπουλος), Φωτάκης, Μπάρκογλου (68 Σίμιτς), Λιαπάκης, Αγγος, Τσάτσος, Εντουσέι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
