66

Δεύτερη ευρωπαϊκή «κούπα» έφερε στο Λιμάνι ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996, έφτασε στην κατάκτηση του Top Teams Cup, δύο ημέρες μετά τα γενέθλια του συλλόγου, αλλά και την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου του.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0 σετ την ολλανδική Νεσελάντε στον τελικό του φάιναλ-4, που έγινε στο ΣΕΦ.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 23-23

Η τσεχική Ντούγκλα Λίμπερετς κατέκτησε την τρίτη θέση, επικρατώντας 3-2 σετ της Αλμερε.

MVP ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς

Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ-4. Ο Αργεντίνος σταρ συγκέντρωσε 22 ψήφους δημοσιογράφων.

Τέσσερις ψήφους πήρε ο Αντώνης Τσακιρόπουλος, τρεις ο Κώστας Χριστοφιδέλης, δύο ο Βασίλης Κουρνέτας και έναν ο Ρίλεϊ Σάλμον.

Καλύτερος πασαδόρος ψηφίστηκε ο Βασίλης Κουρνέτας, καλύτερος υποδοχέας ο Κώστας Χριστοφιδέλης και καλύτερος λίμπερο ο Ολλανδός, Γιουστ Βαν ντε Χόεκ της Νεσελάντε.

Τρίτη θέση η Ντούκλα

Η Ντούκλα Λίμπερτς πήρε την τρίτη θέση νικώντας με 3-2 σετ (25-20, 25-27, 20-25, 25-17, 15-6) την ολλανδική Αλμέρε και θα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αλμέρε: Φρέρικς 3, Σούιλ 12, Τρόμελ 14, Παυλίδης 10, Γιάνγκμπεργκ 8, Βαν Ντικ 22, Βαν Βάγεν (λ), Ράιναρντς, Βαν Βάικ, Επίνγκα

Ντούκλα: Ντίντριχ 13, Τίχατσεκ 2, Μπίτσαν 15, Γέσλινεκ 7, Ρέζλεκ 12, Ζάντραζιλ 12, Κριστόφ (λ), Βενκόβσκι 10, Μπίζα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ