
Παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την απόφαση Γκούμα
Εφεση κατά της απόφασης του Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ για τις πειθαρχικές ποινές στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Γιάννη Γκούμα, σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με τον διαιτητή Αβραάμ Κεμπαρίδη, άσκησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Πλ.Αναστασάκης.
26
Εφεση κατά της απόφασης του Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ για τις πειθαρχικές ποινές στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Γιάννη Γκούμα, σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με τον διαιτητή Αβραάμ Κεμπαρίδη, άσκησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Πλαστήρας Αναστασάκης.
Στο σκεπτικό του ο κ. Αναστασάκης αναφέρει πως «κατ΄ εσφαλμένην ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου και κατά κακήν εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, το πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ δέχτηκε ότι οι πειθαρχικώς εγκαλούμενοι έπρεπε, για τα αποδιδόμενα σε αυτούς πειθαρχικά παραπτώματα, να τιμωρηθούν με τις αναφερόμενες στην εκκαλούμενη πειθαρχικές ποινές».
Η έφεση πρόκειται να συζητηθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΑΕ είχε τιμωρήσει με μία αγωνιστική τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, για την ενέργειά του να απωθήσει τον διαιτητή Κεμπαρίδη στη διάρκεια του αγώνα με την Κέρκυρα.
Το σκεπτικό της έφεσης, η οποία ορίστηκε να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων, έχει ως εξής:
«Διότι κατ΄ εσφαλμένην ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου και κατά κακήν εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, το πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ δέχτηκε ότι οι πειθαρχικώς εγκαλούμενοι (ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ποδοσφαιριστής αυτής Ι. Γκούμας) έπρεπε για τα αποδιδόμενα σε αυτούς, με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 547/01-03-2005 κλήση τους, πειθαρχικά παραπτώματα, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Κέρκυρα για το πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (27-02-2005), να τιμωρηθούν με τις αναφερόμενες στην εκκαλούμενη πειθαρχικές ποινές αντί, ορθώς κρίνοντας, να δεχτεί ότι τα παραπτώματα αυτά είτε συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση βαρύτερων πειθαρχικών παραπτωμάτων, για τα οποία έπρεπε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες αντίστοιχα ποινές, είτε ότι έπρεπε να τιμωρηθούν με τις ανάλογες προς τη βαρύτητά των ποινές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
