Με απώλειες 1,38% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί στην περιοχή των 2.560 μονάδων, καθώς οι επενδυτές, παρά το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,38% στις 2.563,70 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 171,3 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας για τα εταιρικά κέρδη, αν και η άνοδος του ευρώ σε νέο επίπεδο-ρεκόρ έναντι του δολαρίου προβληματίζει.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί στην περιοχή των 2.560 μονάδων.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 1,32% στις 2.992,93 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 1,41% στις 1.410,71 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,68% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 1,30%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (-3,03%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Πληροφορικής (+1,40%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Cosmote (-2,95% στα 13,14 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,96% στα 22,78 ευρώ) και της Alpha Bank (-2,46% στα 23,04 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 58 σημείωσαν άνοδο, 219 υποχώρησαν και 143 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442