
Τα ομαδικά έχουν τη μερίδα του… λέοντος στην ελληνική εκπροσώπηση
Αρκετές είναι οι ελληνικές συμμετοχές και στην 8η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Εκπροσώπηση θα υπάρξει στο στίβο, την κολύμβηση, το γκόλμπολ, το μπότσια, το ποδόσφαιρο 5Χ5, την άρση βαρών σε πάγκο, το βόλεϊ καθιστών και το μπάσκετ με αμαξίδιο.
66
Αρκετές είναι οι ελληνικές συμμετοχές και στην 8η ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εκπροσώπηση θα υπάρξει στο στίβο, την κολύμβηση, το γκόλμπολ, το μπότσια, το ποδόσφαιρο 5Χ5, την άρση βαρών σε πάγκο, το βόλεϊ καθιστών και το μπάσκετ με αμαξίδιο.
Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών ανοίγει στις 09:00 ο Λουκάς Κασκάνης, που αγωνίζεται στον τελικό της σφαιροβολίας κατηγορίας F11.
Στο ίδιο αγώνισμα, στις κατηγορίες F44-46, μετέχουν το απόγευμα οι Μιλτιάδης Κυριακίδης και Γιώργος Παππάς. Στον τελικό του τριπλούν (κατηγορία F46) θα συμμετάσχει ο Γιώργος Τόπτσης, ενώ ο Γιάννης Σταυρίδης θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά των 200μ. της κατηγορίας Τ12.
Στους τελικούς των αγωνισμάτων τους θα τρέξουν νωρίς το απόγευμα ο Αριστοτέλης Μαρίνος στα 200μ. κατηγορίας Τ38 και η Παρασκευή Καντζά στα 200μ. κατηγορίας Τ11, αμφότεροι με στόχο μια θέση στο βάθρο.
Στην κολύμβηση, απευθείας στον τελικό των 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S1 μετέχουν ο Χρήστος Ταμπαξής και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ενώ ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει και στα προκριματικά των 4Χ50 ελεύθερο ανδρών 20 βαθμών (το άθροισμα της αναπηρίας των τεσσάρων κολυμβητών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 20 βαθμούς).
Ο Κωνσταντίνος Φύκας έχει δηλωθεί να «πέσει» στα προκριματικά των 400μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους προσαγωγούς πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός πισίνας.
Η Αναστασία Καζαντζίδου θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 67,5 κιλών γυναικών στην άρση βαρών σε πάγκο, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών μετέχει ο Νίκος Γκουντάνης.
Ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν και στο μπότσια, με τη Μαρία Τσιλικοπούλου (κατηγορία BC2), τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη (BC3) και τους Εμμανουήλ Μούρτο και Αναστασία Χατζηπαναγιωτίδου στην κατηγορία BC4.
Σε ό,τι αφορά τα ομαδικά αθλήματα, η εθνική γκόλμπολ των γυναικών συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά με δύο αγώνες, καθώς αντιμετωπίζει το πρωί τον Καναδά και το απόγευμα τις ΗΠΑ.
Η εθνική ποδοσφαίρου 5Χ5 θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Στο βόλεϊ καθιστών, η ελληνική ομάδα παίζει με την Αίγυπτο και η αντίσοιχη στο μπάσκετ με αμαξίδιο αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου


