26

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, διέψευσε οτι δέχθηκε πιέσεις για να θέσει σε ισχύ την τροπολογία της ΕΠΟ από τον επόμενο χρόνο, και όχι από τώρα.

«Αλλάξαμε πολλές δομές, αλλά δε θέλησα να χρεωθεί η κυβέρνηση πως έκανε έναν νόμο ειδικά για την ΕΠΟ, όπως ακουγόταν. Έτσι, η τροπολογία όσον αφορά την ΕΠΟ θα ισχύσει από 1/1/2005.

»Η Βουλή απεφάνθη ομόφωνα να προχωρήσουμε. Δεν υπήρξε καμία πίεση από τον Πρωθυπουργό. Κανένας δεν αποφασίζει μόνος του χωρίς έγκριση. Το νομοσχέδιο πέρασε από κυβερνητική σύσκεψη και είχε την έγκριση όλων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ορφανός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96», ενώ πρόσθεσε:

«Ο νόμος ψηφίστηκε. Όλα όσα είχε πει η κυβέρνηση είναι πλέον νόμος του κράτους και το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι διατάξεις που αφορούν τη βία, τη δικαιοσύνη κλπ. είναι σε ισχύ και η μόνη αλλαγή έγκειται στις εκλογές της ΕΠΟ. Έχω τη βεβαιότητα πως η FIFA δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση εναντίον ενός θεσμού που προωθεί τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία».

Καταλήγοντας, τόνισε : «Πολλοί επιχείρησαν να κάνουν αυτές τις διατάξεις, αλλά μόλις τώρα πέρασαν με αυτή την κυβέρνηση και με μένα υπουργό. Πάνω όμως από την ψήφιση των νόμων, μεγαλύτερη σημασία έχει η εφαρμογή τους κι εκεί πρέπει να ρίξουμε την προσοχή μας. Ο νόμος είναι ήδη σε ισχύ.

»Όταν κάποια στιγμή η αστυνομία ζήτησε αναβολή του πρωταθλήματος λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων μερικοί είπαν πως το ήθελα εγώ επειδή δεν ήταν έτοιμος ο νόμος. Αυτό δεν ισχύει κι ήμουν από αυτούς που φρόντισαν να ξεκινήσει εγκαίρως το πρωτάθλημα, επειδή κατανοούσα τα προβλήματα των ομάδων στην προετοιμασία τους. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δε γυρίζουμε πίσω. Η επιτυχία της εθνικής στην Πορτογαλία, η πολύ καλή συμπεριφορά των φιλάθλων που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Τουρκία και η επιθυμία για επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ