Οικονομία και απασχόληση στο επίκεντρο της συνάντησης ΓΣΕΕ – ΔΝΤ
Οι εξελίξεις στα κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας και της απασχόλησης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έθεσαν ερωτήματα για τα «καυτά» εργασιακά ζητήματα.
Οι εξελίξεις στα κρίσιμα μεγέθη της οικονομίας και της απασχόλησης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έθεσαν στη ΓΣΕΕ ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εξέλιξη της απασχόλησης, τις πιθανότητες παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό, την πορεία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση, το δημογραφικό πρόβλημα κ.λπ.
Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ επέδωσαν στην αντιπροσωπεία του ΔΝΤ την πρόσφατη εκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις των συνδικάτων.
Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστών για την αύξηση της απασχόλησης, αφού θεωρούν ότι το 2003 υπήρχε αύξηση κατά 2,3% και προβλέπουν ότι το 2004 θα υπάρξει αύξηση κατά 1,7% και το 2005 κατά 1%.
Στο κρίσιμο θέμα των αυξήσεων των μισθών, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε πολιτικές συγκράτησης και περαιτέρω μείωσης του κόστους εργασίας, το οποίο θεωρεί ότι στη χώρα μας είναι ήδη αρκετά χαμηλό.
Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της σε κάθε πολιτική δυσμενούς τροποποίησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσης των συντάξεων ή αύξησης των εισφορών.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.