Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μεταλλαγμένα
Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μεταλλαγμένα, που πρόσφατα βρέθηκαν στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Θ.Αληφακιώτης, με αφορμή καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων.
27
Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μεταλλαγμένα, που πρόσφατα βρέθηκαν στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο υφυπουργός Θ.Αληφακιώτης, με αφορμή καταγγελίες οικολογικών οργανώσεων.
Αφού υπογράμμισε ότι όλες οι σπορομερίδες που περιείχαν γεννητικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα) έχουν δεσμευθεί και καταστραφεί ή επανεξαχθεί, ο κ. Αληφακιώτης ανακοίνωσε και τα ακόλουθα επίσημα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα:
* Οι σπόροι καλαμποκιών που περιείχαν γεννητικά τροποποιημένους οργανισμούς σε ποσοστό μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο, καλλιεργήθηκαν σε τέσσερις νομούς. Στο νομό Πέλλας σε έκταση 2,5 στρέμματα, στην Καβάλα σε 118 στρέμματα, στη Φθιώτιδα σε 0,8 στρέμματα, και στη Δράμα σε 1.058 στρέμματα. Βρέθηκαν ακόμη 1358 σάκοι σπόρων που δεν είχαν διατεθεί. Οι σπόροι αυτοί καταστράφηκαν ή δεσμεύθηκαν.
* Σε σπορομερίδες βαμβακιού που ελέχθηκαν, από 195 δείγματα βρέθηκαν μεταλλαγμένοι σπόροι σε 31 δείγματα. Οι σπορομερίδες αυτές δεσμεύτηκαν και απαγορεύτηκε η εμπορία τους.
* Επιμολυσμένες σπορομερίδες δεν βρέθηκαν σε ντομάτα για μεταποίηση και ζαχαρότευτλα.
Τέλος, ο κ. Αληφακιώτης επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δημοσιοποιούνται αμέσως μόλις ολοκληρωθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- O Willy Chavarria προσφέρει «κόκκινα τριαντάφυλλα» στη Zara
- Αυξημένα πρόστιμα στα ΜΜΜ για επιβάτες χωρίς εισιτήριο – Όλες οι αλλαγές του νέου νόμου
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ με… φόντο την εξάδα
- Κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό στην Αθήνα – Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή
- Φαίη Σκορδά: Στο νοσοκομείο ο 13χρονος γιος της, Γιάννης Λιάγκας – Τι συνέβη
- Ηλεία: Με κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών – Ερευνάται πιθανή κακοποίηση



