Συμφωνία για το Ολυμπιακό ωράριο των καταστημάτων – Κλειστά την Κυριακή
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε συμφωνία για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», των εκπροσώπων των εμπόρων, των εργαζομένων και του Δήμου Αθηναίων.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε συμφωνία για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», των εκπροσώπων των εμπόρων, των εργαζομένων και του Δήμου Αθηναίων.
Η έναρξη του ωραρίου των καταστημάτων παραμένει ως έχει. Η λήξη ορίζεται στις 21:00 για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και στις 18:00 το Σάββατο. Την Κυριακή τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.
Ιδιαίτερη μέριμνα για την εφαρμογή του ωραρίου θα ληφθεί στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, των εμπορικών ζωνών του παραλιακού μετώπου και των εμπορικές ζώνες Αμαρουσίου και Κηφισιάς.
Όλοι οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αντιμετωπίσουν από κοινού και σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και τις αρμόδιες αρχές, τους παράνομους μικροπωλητές, με έμφαση στις προαναφερόμενες περιοχές, καθώς επίσης στον Ολυμπιακό Οδικό Δίκτυο, στις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας, Ελεγχόμενης Στάθμευσης πέριξ των αγωνιστικών εγκαταστάσεων.
Επίσης, δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο στις προσπάθειες των ΟΤΑ να αποσύρουν όλα τα αντικείμενα και εμπορεύματα, τα οποία παρανόμως καταλαμβάνουν δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο στις περιοχές Ολυμπιακού ενδιαφέροντος.
Συμφώνησαν ακόμα να περιοριστούν στον εσωτερικό τους χώρο τα καταστήματα, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών αγωνισμάτων δρόμου και χρησιμοποιούν εξωτερικούς χώρους κατά τις ημέρες διεξαγωγής αυτών των αγωνισμάτων.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.