36

Το νέο σύστημα κατοχύρωσης διαδικτυακών διευθύνσεων .gr υποστηρίζει πλέον και ονόματα δικτυακών τόπων με ελληνικούς χαρακτήρες, μονοτονικούς και πολυτονικούς.

Ο πρώτος δικτυακός τόπος .gr με ελληνικό όνομα είναι το www.ΊδρυμαΤεχνολογίαςΈρευνας.gr.

Όπως ενημερώνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ο MS Internet Explorer δυστυχώς δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες (UTF-8) στην γραμμή της URL διεύθυνσης, εκτός εάν εξοπλιστεί με ειδικό plug-in της Verisign.

Πρώτος καταχωρητής ελληνικών ονομάτων ήταν η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet, που ζήτησε τα ονόματα www.θάλασσα.gr, www.γλώσσα.gr και www.διαδίκτυο.gr.

Ο νέος τρόπος κατοχύρωσης διευθύνσεων .gr που έθεσε σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προβλέπει ότι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικτυακό τόπο με κατάληξη .gr πρέπει να απευθύνονται στις εταιρείες και τους φορείς που έχουν οριστεί Καταχωρητές.

Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι χρήστες έπρεπε να επικοινωνούν με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το ίδρυμα εν συνεχεία με την ΕΕΤΤ. Η επιτροπή στο εξής θα διαχειρίζεται μόνο το μητρώο .gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ