26

Στην τρίτη και τελευταία ημέρα του διεθνούς τουρνουά τζούντο «Athens Open 2004» που διεξάγεται στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων, στα Ανω Λιόσια, η ελληνική παρουσία είχε συγκομιδή δύο ασημένιων και δύο χάλκινων μεταλλίων.

Συγκεκριμένα, στα -78 κιλά, η Βαρβάρα Ακριτίδου, αφού πρώτα πέρασε το εμπόδιο της Ξανθοπούλου, προκρίθηκε στον τελικό όπου γνώρισε την ήττα από τη Γαλλίδα Στεφανί Ποσαμέ με ιππόν, 3.48 πριν το τέλος του αγώνα και ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, φαινόταν ότι μπορούσε να «χτυπήσει» τη νίκη.

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο της ημέρας, ήρθε από τον Διονύση Ηλιάδη στα -100 κιλά. Ο αθλητής του Φίλιππου Αμυνταίου, στα ημιτελικά νίκησε με ιππόν (1.28 πριν το τέλος της αναμέτρησης) το Γερμανό Πίλε, όμως στον τελικό, αν και υπερτερούσε στον τομέα της ψυχολογίας, κάτι που άνηκε από το ρυθμό του είχε δώσει στο παιχνίδι του, γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Λεμέρ, 57 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα χάλκινα μετάλλια από ελληνικής πλευράς, κατέκτησαν ο Θανάσης Γράψας στα -100 κιλά (νίκησε μετά από έναν εντυπωσιακό σε εξέλιξη αγώνα τον Φινλανδό Πέλτολα στον τελικό των ρεπεσάζ) και η Κατερίνα Ξανθοπούλου στα -78 κιλά (νίκησε την Ραίσα Καγκελίδου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ