Μπερλουσκόνι και Πούτιν οι δύο πρωταγωνιστές του νέου θεατρικού του Ντάριο Φο
Ο Μπερλουσκόνι μεθυσμένος από βότκα, που αγορεύει στα ρώσικα και καταγγέλλει τα μέλη του συνασπισμού του ως Τσετσένους αντάρτες, είναι το νέο έργο του Ντάριο Φο με τίτλο Δικέφαλη Ανωμαλία, που κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη.
38
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το μυαλό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν; Καλώς ήρθατε στη νέα πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο που εισβάλλει στα θεατρικά, αλλά και στα πολιτικά δρώμενα της Ιταλίας.
Η Δικέφαλη Ανωμαλία είναι η τελευταία δουλειά του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1997) θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο, που έχτισε την καριέρα του επικρίνοντας την εξουσία και αποκαθιστώντας την τιμή όσων έχουν πληγεί από αυτήν με ένα μεσαιωνικό τρόπο διακωμώδησης.
«Το θέατρο βοηθά μόνο όταν είναι πολιτικό» είπε ο δημοφιλής για τις πολιτικές του σάτιρες Ντάριο Φο στους δημοσιογράφους εν όψει της πρεμιέρας του έργου στη Ρώμη. «Ο δικός μου Μπερλουσκόνι έχει δύο εγκεφάλους, έναν για να κάνει δηλώσεις και έναν για να τις διαψεύδει».
Πηγή έμπνευσης για τον Φο στάθηκε η πρόσκληση του Μπερλουσκόνι προς τον Πούτιν να περάσουν λίγες ημέρες μαζί στην ηλιόλουστη βίλα του στη Σαρδηνία, τον περασμένο Αύγουστο. Όπως και έγινε.
Ωστόσο, ενώ το έργο αρχίζει να διαδραματίζεται κάπως έτσι, στη συνέχεια λαμβάνει μια καταστροφική στροφή, όταν δολοφόνοι πυροβολούν και σκοτώνουν τον Πούτιν, ενώ τραυματίζεται σοβαρά και ο Μπερλουσκόνι στην προσπάθειά του να σπεύσει να σώσει τον υψηλό καλεσμένο του.
Ο μόνος τρόπος για να επιζήσει ο Ιταλός ηγέτης είναι να του μεταμοσχευθεί μέρος του εγκεφάλου του Ρώσου επισκέπτη του. Το αποτέλεσμα: ένας μεθυσμένος από βότκα Μπερλουσκόνι, που αγορεύει στα ρωσικά και καταγγέλλει τα μέλη του συνασπισμού του ως Τσετσένους αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του





